Çin ile “ateşkes” anlaşmasının imzalanmasından sadece bir hafta sonra, Trump bu kez AB’ye yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Ve bu Bitcoin için olumlu bir haber olabilir.
Küresel krizler Bitcoin için olumlu oldu
Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşının ısındığı dönemlerde Bitcoin’in yükselişe geçtiği biliniyor. Avrupa Birliği ile ABD arasında yeni bir ticaret savaşı başlarsa BTC’nin kazanan taraf olabileceği konusunda herkes hemfikir.
Son birkaç saat içinde ABD Başkanı Donald Trump, AB ürünleri için yeni yaptırımlar getirileceğini ifade etti. Başkan, yaptırımlara Avrupa yapımı araçlara %25 ek vergi getirerek başlayacağını söyledi.
AB, dijital vergi anlaşmasının birkaç hafta içinde hazır olacağını söylemesine rağmen, Trump’ın tehdidi iyi karşılanmadı. Almanya’nın ABD Büyükelçisi Emily Haber, Trump’ın tehditlerini yerine getirmesi halinde AB’nin ek yaptırımlarla yanıt vereceğini açıkladı.
Ticaret savaşı AB’nin tutumu sebebiyle yakın olmayabilir
Ancak bir ticaret savaşının şu an için uzak göründüğünü belirtmekte fayda var. Zira AB, Çin kadar katı olmayan politikalara sahip. Dolayısıyla ABD ile potansiyel bir ticaret savaşından kaçınmak için AB daha rahat ve esnek adımlar atabilir.
Alman haber kuruluşu DW’ye göre, ABD ve AB ticaret malları ve hizmetleri 1.069,3 milyar avro değerinde. İkili arasında bir ticaret savaşı başlarsa, bu büyük ekonomik sonuçlar doğurabilir.
Bitcoin bir süredir küresel krizlerde daha fazla güvenilen bir sığınak varlık haline geldi. Ticaret savaşının alevlenmesi halinde BTC’nin 10 bin doların üstüne çıkabileceği belirtiliyor.
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.