Trump'ın ekonomi danışmanı kripto yatırımcılarını sevindirebilir.
Trump'ın ekonomi danışmanı kripto yatırımcılarını sevindirebilir.

Donald Trump’ın yeni ekonomi danışmanı kripto yatırımcılarını sevindirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Başkan Donald Trump’ın ekonomi danışmanı kripto para yatırımcılarına müjdeyi verdi: Sermaye kazancı vergisi oranının düşürülmesi söz konusu.

Beyaz Saray’da Gary Cohn’un bıraktığı ekonomi danışmanlığı koltuğuna kimin oturacağı bir süredir merak konusuydu. Bu hafta başında ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamaya göre, Larry Kudlow bu göreve layık görüldü.

Trump’ın yeni ekonomi danışmanı kripto yatırımcılarını sevindirebilir

Eski Bear Stearns ekonomisti ve CNBC yazarı Kudlow, CNBC’ye verdiği uzun bir röportajda  Beyaz Saray’ın vergi revizyonunun ikinci aşamasını uygulamak istediğini ve ilgili revizyonda belirtilen sermaye kazancı vergisi oranının düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

ABD İç Gelir Servisi (IRS), kripto para birimlerini vergi amacıyla mülk olarak sınıflandırdığından, daha düşük sermaye kazancı vergisi muhtemelen kripto para birimi yatırımcıları tarafından memnuniyetle karşılanacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde mülkiyet yasası nasıl işliyor?

Bir ABD vatandaşı, kripto para birimi sahibi olduğunda veya bir işlem yaptığında, işlemi kaydetmek ve kazanç/kayıpları IRS’e rapor etmek zorundadır. Bir fincan kahve satın almak için bile olsa…

Net kâr, sermaye kazancı olarak vergilendirilir; bu oranlar, hem bireyin gelir düzeyine hem de yatırımın ne kadar sürdüğüne bağlı olarak değişir.

Bunun yanı sıra bir yıldan az süredir yapılan yatırımları ifade eden kısa vadeli kazançlar, sıradan gelirler ile aynı oranda vergilendirilirken; uzun vadeli yatırımlar daha avantajlı bir vergiye tabi tutuluyor.

Uzun vadeli sermaye kazançları için en yüksek oran yüzde 20. Bu da sıradan gelirler için yüzde 39,6’lık vergi dilimine girenler için geçerli. Bazı yüksek gelirli bireyler ise yüzde 3,8 oranında bir ek vergiye maruz kalabiliyor.

Revizyon bu yılın başından beri yürürlükte

Daha önce, kripto para birimleri ticareti yapmak ülkede vergilendirilebilir bir faaliyet olarak görülmüyordu çünkü “borsa benzeri bir uğraş” olarak nitelendiriliyordu. IRS bu konuda kesin bir tanım vermiyor ancak bu birçok vergi analistinin aldığı konum bu şekildeydi.

Ancak geçen yılki vergi revizyonunun ardından bu tür işlemler, 1 Ocak 2018 itibarıyla vergiye tabi olmaya başladı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin