Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek
Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

Sıcak Gelişme: Trump, Allison Herren Lee’yi SEC üyesi olarak atadı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanı Donald J. Trump, Allison Herre Lee’yi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beşinci komisyon üyesi olarak atadı. Bunun Bitcoin ve kripto pazarı üzerinde derin bir etkisi olması bekleniyor.

Allison Herren Lee, SEC Komiseri oldu

Diğer dört komisyon üyesi ile finansal dünyaya ilişkin farklı konularda çalışacak yeni bir SEC komiseri var. Yakın gelecekte Kongre’nin onayını alacak ve birçok konuda önemli bir rol oynaması mümkün olacak. SEC Komiseri seçilmeden önce, Kongre Bölüm Danışmanlığı’nda Kurumsal Yönetim Danışmanlığı yapmak üzere 13 yıl SEC’de kaldı.

Şu anda, kendisi hakkında ve Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayı gibi önemli konulardaki konumu hakkında yeterince bilgi bulunmuyor. Komisyon, kripto pazarındaki farklı katılımcılar tarafından yapılan birçok Bitcoin ETF teklifini reddetti. Kripto alanı, düzenleyici kurumun nihayetinde bir Bitcoin ETF’yi onaylamasını beklemekte.

SEC komisyon üyelerinin mevcut durumu

Trust Nodes tarafından bildirildiği gibi, SEC komiserinin bankaları sevmediğini söylemek mümkün. Bu kripto alanı için olumlu olabilecek bir şey. Kripto meraklıları genellikle bankalar dahil geleneksel finans kurumlarına karşıdır. Ancak, bu onun kripto para birimleri lehine görüş vereceği anlamına gelmez.

Dijital varlıkları destekliyorsa, “kripto anne” olarak da bilinen Hester Peirce ve Elad Roisman ile aynı hizada olabilir. Bununla birlikte, bunlar iki Cumhuriyetçi komisyon üyesi. Aynı zamanda, iki komisyon üyesi daha var: Jay Clayton ve Robert Jackson. İki ismin de bir Bitcoin ETF’nin onayına karşı olduğu biliniyor.

SEC kripto ETF’si konusunda pozisyonunu netleştirmek zorunda kalacak

Bu durumda, iki açık gruba bölünmüş komisyon üyelerinde, Lee bir kripto ETF’sinin onaylanıp onaylanmayacağının belirlenmesinde çok önemli bir rol oynayacak. Şu anda düzenleyici kurum tarafından onaylanmayı bekleyen birkaç teklif var. Analistlerin çoğu, 2020’de bir kripto para ETF’nin onaylanabileceğine ve 2019’un geçiş yılı olacağına inanıyor. Şimdi komisyon, kripto ETF’si konusunda pozisyonunu netleştirmek zorunda kalacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin