featured

Justin Sun’dan önemli SunPump açıklaması: TRON fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tron ağının meme coin platformu SunPump, ekosistemin kurucusu Justin Sun’un önemli X paylaşımı ile yeni bir dönüm noktasına başlıyor. 3 Eylül Salı günü SunPump ekosisteminde yakma ve zincir içi geri alım uygulamalarını başlattığını duyuran Justin Sun, son zamanlarda topluluk içindeki tartışmalara sonlandırmış oldu. Tron coini de etkileyecek olan bu gelişmenin güven ve şeffaflık açısından avantaj sağlayacağı açıklandı.

SunPump ekosistemine yakma mekanizması geliyor!

Justin Sun son X paylaşımında gelir geri alımı ve yakma konusunda detaylı bir açıklama yaptı. Topluluk daha önce likidite için LP tokenlarını yakmayı teklif etmişti. Özellikle SHIB gibi popüler meme coinler tarafından kullanılan yakma mekanizmasının temel amacı, piyasadaki arzı azaltmak ve bunun üzerinden token fiyatını yükseltmeye katkı sağlamaktı.

 

Justin Sun token yakma etkinliğinin artılarını meme coinlerde likidite arttırma, likiditenin kullanımına izin verme, düzenleyici şartlara uygunluk olarak sıralıyor. Ardından token yakma etkinliğinin eksilerine değinen Sun, token yakmanın karmaşık bir süreç olduğunu ve birçok topluluk üyesinin bunu anlamakta zorlandığını veya yanlış anladığını ifade etti.

Çözüm olarak ise toplulukla zincir içi geri alım ve yakma süreçlerine dair bir anlaşmaya varıldı. Sun bunun ilk avantajını “uygulaması kolay” olarak ifade ediyor. Tüm süreci daha basit ve şeffaf hâle getiren zincir içi yakma etkinliğinde gerçekleştirilen işlemler herkese açık olduğu için güvenilirlik yükseliyor. Bu basit uygulama herhangi bir açıklama gereksinimi de ortadan kaldırıyor.

Güncel TRON fiyat analizi

Tron (TRX), geçen ay yüzde 20’lik bir değer kazanımı ile piyasa değerine göre dokuzuncu büyük kripto para oldu. Ardından yükseliş trendinden çıkan altcoin, son bir günde yüzde 3,36 geriledi. 25 Ağustos’ta 0,17 dolarlık zirveden sonra son bir haftada aşağı yönlü trend içinde hareket etmeye başladı. 0,15 dolardan işlem gören TRX grafiğinde pozitif DI endeksi son dört gündür aşağı yönlü düşüş gösteriyor.

TRON
TRX teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Benzer bir şekilde MACD göstergesinde sinyal çizgisinin yukarı yönlü olarak MACD çizgisini kesmesi düşen trend sinyalini güçlendiren bir işaret oluyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise geçen ayın sonundan bu yana alım bölgesinden düşerek nötr bölge olan 53 seviyesine gerilemiş durumda. Altcoin düşüş trendinden çıkamazsa 0,144 dolara gerilebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.