Baidu, Totem isminde bir Blockchain platformu çıkarıyor.
Baidu, Totem isminde bir Blockchain platformu çıkarıyor.

Çin’in Google’ı Baidu, Totem isminde bir Blockchain platformu çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Google sürümü Baidu, 18 Temmuz’da yapılacak bir konferansta Totem adlı projesinin Blockchain tasarımını ödüllendirmeyi ve onun hakkında bilgi vermeyi planlıyor. Baidu, Nisan ayında Blockchain platformunu başlatmıştı.

Totem platformu, görüntülerin fikri mülkiyet hakkını yönetmek için Blockchain teknolojisini kullanıyor. Platformun amacı, web sitesinde de belirtildiği gibi, görüntülerin sahiplenilmesini ve ihlallerin durdurulmasını etkin bir şekilde sağlamak olarak belirtiliyor.

Web sitesinde yayımlanan duyuru şu şekilde:

Eserin telif hakkı bilgisi sürekli olarak Blockchain’e yazılmıştır. Blockchain’in güvenilirliği ve anlaşılmazlığı, Baidu’nun önde gelen yapay zeka teknolojisi ile birleştirildiğinde işin izlenebilirliği ve sürdürülebilirliği geleneksel resimlerin telif haklarını değiştirebilir.

Blockchain sektörde şeffaflık sağlayacak

Blockchain istihdamı sayesinde Totem, görsel haklarında ve lisans sürecinde daha fazla şeffaflık sağlayacak. Platform ayrıca çevrimiçi olabilecek herhangi bir telif hakkı ihlalini izlemek ve tespit etmek için Baidu’nun yapay zeka teknolojisini kullanacak.

Yapılan bir açıklamaya göre “Totem ağ ihlallerini izleme sistemi, hızlı bir şekilde görsel veri raporları üretiyor ve ağ ihlallerini önlemek için çevrimiçi korumayı başlatmayı vaat ediyor.”

Totem ödülleri platformda bir teşvik görevi görecek ve şu aşamada kullanıcı yüklemeleri gibi belirli işlevler için kullanılacak. Bununla birlikte, görüntü aktarımı ve benzer amaçlar için kullanımı daha da genişletilebilir.

Fotoğrafçılar, tasarımcılar ve diğer içerik oluşturucularının şu anda çevrimiçi bir başvuru formu doldurup göndermeleri teşvik edilmektedir. İçerik üreticileri, kimlik doğrulamasının ardından eserlerini Totem Blockchaini’ne yükleyebilirler.

Totem, KODAKOne ve KODACCoin’i anımsatıyor

Bir dizi proje, geçmişte fikri mülkiyet haklarının korunmasında kullanılmak üzere Blockchain teknolojisini hayata geçirdi. Bu yılın başında, tanınmış bir fotoğraf firması olan Kodak, KODAKOne ve yerel token KODAKCoin adlı bir Blockchain platformunu piyasaya süreceğini açıkladı.

KODAKOne, Totem’e benzer işlevlere sahip olup, fotoğrafçıların platformda lisanslanabilecek görüntülerini kaydetmelerine izin veriyor. Proje, fotoğrafçılara görüntülerini daha fazla kontrol etme fırsatı verdiğini belirtti.

KODAKCoin’in ilk para teklifinin (ICO) 31 Ocak’ta başlaması planlandı, ancak tarih ertelendi.

Daha önceki raporlara göre Baidu, Blockchain Lab’de “Leci Gou” adında bir kripto tahsil oyunu başlattı. Oyunda, toplayabileceğiniz dijital öğeler olarak yavrular da bulunuyor.

Geçtiğimiz ay Baidu, “Duyuzhou” adlı yerel bir Blockchain tabanlı bilgi yarışması uygulamasını hayata geçirdi. Ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’un geliştirici ekosistemiyle çalışan “Superchain” olarak adlandırılan ve Blockchain’de de çalışan bir ağ işletim sistemi yayınlandı.

coindoo

Çin’in Google’ı Baidu Blockchain uzay oyununu başlatıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin