XRP
Token ekonomisiyle ilgili endişeler arasında Bithumb'dan 12,5 milyon dolarlık XRP taşındı

Token ekonomisiyle ilgili endişeler arasında Bithumb’dan 12,5 milyon dolarlık XRP taşındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’da Ripple ürünlerini ve hizmetlerini benimseyen sayısız finansal kurum örneğine rağmen, şirketin ilişkili kripto parası XRP, yatırımcıları büyük ölçüde hayal kırıklığına uğrattı. Çeşitli ilgi alanları dijital para biriminde pozisyon almakla açıkça ilgilenmekle birlikte, fiyat son 12 ayda yüzde 46’dan fazla düştü.

MoneyGram ile olduğu gibi önemli ortaklıklar, büyük satın alımlarla, dijital varlığın geleceği için en iyimser olanları heyecanlandırdı. Sadece bugün, Twitter tabanlı, büyük kripto para işlem sinyali hesabı Whale Alert (@whale_alert), 64.000.000 XRP’nin Bithumb borsasından bilinmeyen bir cüzdana aktarıldığını bildirdi. Bugünün fiyatlarında, işlemin toplam dolar değeri neredeyse 12,5 milyon.

Ripple’ın 2019 genel bakışında, şirketin ilişkili kripto para biriminin de yüksek uçacağını gösteriyordu. Ancak, XRP fiyatı yılın çoğunu düşüşle geçirdi. Bitcoin son 12 ayda yaklaşık yüzde 100 oranında artış görürken, XRP yüzde 46 civarında düştü.

Kripto para piyasası analisti ve Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, düşük fiyat performansının tokenin “tokenomisi” ile ilgili iki faktörün sonucu olduğuna inanıyor.

Greenspan hala hem XRP hem de Bitcoin üzerinde genel olarak yükseliş yanlı olsa da, Ripple’ın kendisinden gelen satış baskısı ve finansal kurumların Ripple hizmetlerini kullanmak için hiç XRP satın alması gerekmediği durumunun her ikisinin de varlığın zayıf performansına katkıda bulunduğunu savunuyor.

Satış baskısı seviyesi ile ilgili bir soruya yanıt olarak, Greenspan, Ripple önümüzdeki aylarda piyasaya girmesi konusunda şunları yazdı:

 … Herhangi bir ayda 1 milyar token satabilirler. Bu tek başına, pazardan bağımsız olsun ya da olmasın pazarın ruhuna zarar verebilir.

Greenspan’a göre XRP fiyat artışını sınırlayan ikinci faktör, Ripple hizmetlerini kullanmayı tercih eden şirketlerin ağın yerel kripto para birimi olmadan bunu yapabilmesidir. Ripple, müşterilerine XRP kullanmaya gerek kalmadan bazı para transfer hizmetleri sunmaktadır.

Rppl.info, ağı sistemi kullanan bankaları listeliyor ve ezici bir çoğunluk zaten XRP’ye dayanmayan gerçek zamanlı bir brüt yerleşim sistemi olan xCurrent’i kullanıyor. Şirketin bu yılın başlarında piyasaya sunulan İsteğe Bağlı Likidite hizmeti bile sadece XRP kullanma seçeneği sunuyor. Greenspan bunu “ağdaki adaptasyon sorunu” olarak görüyor.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin