“Bitcoin (BTC) ödemelerinin işlenmesi yavaş ama istikrarlı bir düşüş görüyor.”

Ticari ödemeler için Bitcoin (BTC) kullanımında büyük düşüş

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainalysis tarafından yapılan bir araştırmaya göre ticari ödemeler için Bitcoin (BTC) kullanımı bu yıl önemli ölçüde azaldı.

“Bitcoin (BTC) ödemelerinin işlenmesi yavaş ama istikrarlı bir düşüş görüyor.”

Chainalysis’in çalışmayı hazırlamak için 17 Bitcoin (BTC) ödeme işlemcisini araştırdığını bildirildi.  Rapora göre büyük ödeme işlemcileri tarafından ele alınan BTC miktarı, yılın başından Eylül ayına kadar neredeyse yüzde 80 oranında azaldı.

Bireysel ödeme işlemcilerinin rakamlarının analizinde de düşüş eğilimi görülüyor. Blockchain analiz sitesi OXT’nin verilere dayanarak Reuters, Kanada şirketi Coinpayments’ın ödeme hacminde Ocak ve Ekim ayları arasında yarıdan fazla düşüş yaşadığını iletiyor. araştırma şirketi Autonomous Next’in fintech stratejisi küresel direktörü Lex Sokolin, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin ödemelerinin işlenmesi yavaş ama istikrarlı bir düşüş görüyor.

Bitcoin (BTC) için dip seviyeleri alış fırsatı

Bitcoin’i kabul eden bazı büyük şirketler, 2018’de Bitcoin’i bıraktılar

Chainalysis BTC büyüyen bir istikrara rağmen Bitcoin ödemelerinin değerinin Aralık ayındaki 427 milyon dolarlık seviyeden Eylül ayına kadar 96 milyon dolara düştüğü belirtiyor. Yatırımcılar BTC’nin göreceli istikrarına inanırken, bazı finans firmaları ve kripto girişimcileri istikrarın yeterli olmadığını düşünüyor.

Daha önce Bitcoin’i kabul eden bazı büyük şirketler, 2018’de ödeme yöntemi olarak lider kripto para birimini bıraktılar. Microsoft, yaklaşık üç yıl sonra Ocak ayında artık ödemelerde BTC kabul etmeyeceğini açıkladı.

Steam da Aralık 2017’de BTC ödemelerini kabul etmeyi bıraktı

Oyun platformu Steam da Aralık 2017’de BTC ödemelerini kabul etmeyi bıraktı. Steam, kripto para birimini 450 dolardan işlem gördüğü sırada platformuna bir ödeme yöntemi olarak kabul etti. Sektör oyuncuları, volatilite ve düzenleyici belirsizlik konusundaki endişelerin yanı sıra artan işlem ücretleri ve yavaş işlem hızlarını Bitcoin’in daha geniş çapta benimsenmesinin kabulü önünde engel olarak görüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin