bitcoin fiyatı
Bitcoin fiyatı 10.000 doların altına çekildi... Olası nedenleri ve bir sonraki hamle ne olabilir?

Ticaret hacmi Bitcoin’in fiyatını belirliyor mu, yoksa BTC bağımsız mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 yılında gerçekleşen Bitcoin boğa koşusu, türünün en iyilerinden biri oldu. Fiyat 3.800 ila 5.000 dolar arasında bir değere düştükten sonra, sanal varlık önemli ölçüde büyüdü, herkesi ve hatta takipçilerini bile şaşırttı.

Bitcoin S&P 500 ve Nasdaq’ı geride bıraktı

Bitcoin, Nisan ayının başından bu yana aşamalı bir büyüme sergilemeye devam etti ve bu da Bitcoin’in S&P 500 ve Nasdaq’ı geride bırakmasına neden oldu.

2019’da Bitcoin’in yükselişi de çeşitli faktörler hakkında spekülasyonlara yol açtı. Topluluğun bir kısmı, Google eğilimlerinde Bitcoin’in 2019’da aranmasında bir düşüş olduğunu ve insanların sanal varlık hakkında daha eğitimli olduklarını iddia etti, bu da Bitcoin hakkında bilgi yayılmasının organik olduğunu gösteriyor. Öte yandan, diğerleri Bitcoin Mayıs’ta 6.000 dolarlık temel direncin üstesinden geldiğinde, yatırımcıların FOMO’yu piyasaya sürmeye başladığını ve hissiyatın tüm alana yayıldığını söylediler.

Kaynak: Trading View

Son zamanlarda, yüksek işlem hacmi oranının çok önemli bir faktör olduğu belirtildi. Grafikten, Bitcoin önemli bir direnç kırarsa dijital para biriminin piyasada her zaman fazla satın alındığı görülebilir. Senaryo üç kez görüldü ve her seferinde önemli bir direniş kırıldı. Basın zamanında, Bitcoin hala daha yüksek bir seviyede konsolidasyona giriyordu, ancak birkaç gün önce piyasada yaşanan küçük bir düşüşün ardından alım satım düşük kaldı. Ayrıca, RSI göstergesi de nötr bölgede.

Kaynak: Twitter

Popüler bir kripto analisti olan Josh Rager, mevcut işlem senaryosunun “kısa bir ralli” olayı açabileceğini ve fiyatın mevcut hacim ile maksimum 12.000 dolara yükseleceğini öngördü.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin