1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?
1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?

Tether (USDT) stablecoin’ine neler oluyor? 0,86 dolar gibi düşük bir fiyattan işlem görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, trader’ların Tether (USDT) stablecoin’inden hızla ayrılması neticesinde Pazartesi günü yüzde 22’ye varan bir pump gördü. Büyük bir USDT satışı nedeniyle stablecoin’in sağlığı konusunda giderek daha fazla endişe duyuluyor.

Yatırımcılar Tether (USDT) stablecoin’inin piyasa kalıcılığı konusunda endişeleniyor

Şu anda Bitcoin’deki “Bitfinex primi” 400 dolar civarında ve bu oran 600 dolara kadar çıktı. Tether’ın kendisi şimdi 0,96 dolardan yani Stablecoin’in temsil etmesi gereken 1 dolardan 0,04 dolar daha düşük fiyatla işlem görüyor.

Kraken’de Tether, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,86 dolar gibi düşük bir seviyeden işlem görüyor. Tether’ı terk eden ve Bitcoin’e sıçrayan trader’lar BTC’de bir yükselişe yol açtılar ve şu anda son 24 saatte %9’luk bir artış görünüyor. Yatırımcılar, Tether’ın piyasa kalıcılığı konusunda endişeleniyor.

“Trader’lar Tether’dan kaçmaya başlarsa, istikrarsız bir durum ortaya çıkar.”

Tether’daki işlem hacminin büyük bir kısmının geleceği belirsiz, Luno Borsası’nda iş geliştirme müdürü olan Vijay Ayyar, Bloomberg’e yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

Trader’lar Tether’dan kaçmaya başlarsa, potansiyel olarak istikrarsız bir durum ortaya çıkar. Çünkü toplam hacimlerin yüzde 20’si küresel olarak hesaplamakta. Bu durum temelde ileride çok fazla volatiliteye işaret ediyor.

Kripto para araştırma firması CoinFi’nin CEO’su Timothy Tam, bunun pazarı olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmüyor. Söylentilerin “büyük olasılıkla bir paranoya” olduğunu söylüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin