Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En popüler stabilcoin olan Tether, Bitcoin’e artan kurumsal ilgi sürerken 30 milyar dolarlık hacim seviyesini aştı.

Tether piyasa hacmi yükseliyor

1 Ocak 2021 itibarıyla, stablecoin’in piyasa değeri 20 milyar doların biraz üzerindeydi ve 1 Şubat’a kadar 26,6 milyar dolara yükseldi. Ancak son birkaç hafta içinde Bitcoin’in fiyatı 40.000 doların üzerine çıkarken artmaya devam etti.

Tether’in şeffaflık sayfasına göre, şirket şu anda 30,468 milyar dolarlık toplam varlığa sahip.

USDT’ye olan talep, esas olarak işlemlerini tezgah üstü (OTC) masalar aracılığıyla gerçekleştirmeyi tercih eden büyük yatırımcılar tarafından yönlendiriliyor. Bu OTC masalarıyla çalışan borsalar, platformlarında daha fazla likiditeye, dolayısıyla varlığa yönelik artan talebe ihtiyaç duyuyor.

Tüm popülerliğe rağmen, kripto borsası Bitfinex ile yakından ilişkili olan Tether, tartışmaya yabancı değil. Stabilcoin’in arkasındaki şirket geçmişte piyasa manipülasyonuyla suçlanmış ve şu anda New York Eyaleti ile yasal bir savaşa girmiş durumda.

İkincisi, hem Tether hem de Bitfinex’i müşteri ve kurumsal fonlarda yaklaşık 850 milyon dolarlık kaybı gizlemek için bir örtbas etmekle suçluyorlar.

Bu ayın başlarında Bitfinex, Tether’den 750 milyon dolarlık ödenmemiş krediyi tamamen geri ödediğini söyledi. Singapur merkezli borsa, ödeme işlemcisi Crypto Capital’in 850 milyon dolar çaldığını iddia ettikten sonra 2018’de kredi limitini kaldırdı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin