featured

Büyük Tether cüzdanları USDT biriktiriyor! Bitcoin fiyatı yakında yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether haberleri- Spot Bitcoin ETF onayına ilişkin sahte haberlerin ardından Bitcoin fiyatında yaşanan son gerilemeye rağmen BTC, kripto para piyasasının geri kalanına kıyasla hâlâ güçlü seyrediyor. Basın saatine göre BTC fiyatı yüzde 1,9 artışla 28.700 doların üzerinde işlem görüyor.

Bununla birlikte en iyi Tether cüzdanları tarafından yapılan büyük USDT birikimi göz önüne alındığında Bitcoin fiyatının daha da yükselmesi muhtemeldir.

tether

Tether cüzdanlarının güçlü USDT birikimi

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment’e göre, ilk 10 Tether cüzdanı toplam USDT arzının toplam yüzde 25’ini elinde tutuyor. En büyük Tether cüzdanları, dünkü kripto para piyasası hareketliliği sırasında önemli birikim artışları yaşadı. Santiment, en büyük 10 cüzdanın şu anda toplu olarak tüm USDT arzının dörtte birini elinde tuttuğunu ve önde gelen stabilcoinin zincir içi işlem hacminin iki ayın zirvesine ulaştığını belirtti.

usdt

Buna ek olarak Tether, aktif adreslerde üç ayın en yüksek seviyesine ulaşan zincir içi faaliyetlerde bir artışa tanık oluyor. Bu durum öncelikle çeşitli borsalardaki artan mevduatlardan kaynaklanıyor. Aynı zamanda Bitcoin balinaları da büyük miktarlarda birikmektedir.

USDT birikimi Bitcoin ve kripto para rallisine nasıl yardımcı olabilir?

USDT birikimindeki artış Bitcoin ve kripto para piyasası için olumlu bir işarettir. Bu temelde yatırımcıların satın alma kapasitesindeki artışı gösterir. Popüler kripto para analisti Crypto Researcher, USDT girişlerindeki her 2 milyar doların tarihsel olarak Bitcoin’in fiyatında yüzde 4’lük bir artışa karşılık geldiğini belirtti. Bu bağlamda, ETF piyasası 16 milyar dolarlık bir sermaye enjeksiyonuna tanık olursa Bitcoin’in fiyatı potansiyel olarak 37.500 doların üzerine çıkabilir.

Kripto para analisti, yukarıdaki örnekte Bitcoin’in SEC’den resmi bir açıklama gelmeden bile doğrulanmamış haberlerin etkisiyle + yüzde 10 arttığını göstermiştir. Bu senaryoda, gerçek onay potansiyel olarak daha önemli bir etkiye sahip olabilir ve + yüzde 20-30’luk bir ralli makul bir beklenti gibi görünüyor. Bu da Bitcoin ETF’lerine 16-24 milyar dolarlık bir akına karşılık gelecektir.

Öte yandan Bitcoin analistleri spot Bitcoin ETF onayı konusunda iyimser kalmaya devam ediyor. Son olaylar, spot Bitcoin ETF’si piyasaya çıktığında yatırımcıların iştahını vurguluyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin