Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı
Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı

Tether banka hesapları açıklandı! Tether’in dolar bakiyesi dolaşımdaki USDT’yi karşılıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Freeh araştırma raporuna göre Tether banka hesapları, dolaşımdaki USDT miktarından daha fazla dolar bulunduruyor. Raporda ayrıca USDT’nin 1 Haziran 2018 itibarıyla dolaşımdaki USDT’nin tamamıyla desteklendiği belirtiliyor. Bildiğiniz gibi sabit bir coin olarak kabul edilen Tether’ın birim fiyatı her zaman 1 dolar olacak şekilde destekleniyor.

Tether, Aralık 2017 tarihinde Bitfinex ile birlikte USDT coini kullanılarak Bitcoin fiyatlarını manipüle etmekle suçlanmıştı. Ve bu suçlama büyük tartışmalara yol açmıştı. İddialar, Bitcoin fiyatının 20.000 ABD dolarının üzerinde seyretmesine yol açtığı yönündeydi.

Tether Freeh saydamlık raporu ile yeniden güven kazanmak istiyor

Tether, kripto para topluluğunun güvenini geri kazanmak için eski FBI direktörü Louis Freeh tarafından kurulmuş olan özel hukuk araştırma firması, Freeh Sporkin & Sullivan LLP’den(FSS) hizmet aldı. Ve aynı zamanda yatırımcılara, kripto paranın ABD doları tarafından tam desteklendiğine dair güvence vermiş oldu.

BTC fiyat manipülasyonu konusundaki tartışmaların büyümesinden dolayı Tether, şirketin USDT’yi geri almak için rezervinde tuttuğunu iddia ettiği dolarların, gerçekte olmadığı gibi bir kaygının yayıldığını da gördü.

Friedman LLP firması, geçtiğimiz yıl Tether’in finansmanı için bu yeni incelemeye benzer bir analiz yapmıştı. FSS, ayrıca araştırmayı Tether’ın bilgisi haricindeki bir günde yaparak, hesap kontrolleri için rast gele bir gün seçti. Tether’ın banka hesaplarına, hesap özetlerine ve finansal kurumlardaki çalışanlara çevrimiçi erişim hakkı verildi.

İzleme ve incelemeye istinaden hazırlanan resmi raporda şu ifade geçti:

Bağlılık şartlarına ve Tether tarafından sağlanan takdire bağlı olarak, FSS, 1 Haziran 2018 tarihini seçti ve bankanın gün kapanışı itibarıyla Tether’ın iki bankasından aşağıdaki bakiye bilgilerini aldı. FSS, ilgili bankalardan aşağıdaki onayları usulüne uygun yetkili personel tarafından verilen yeminli ve noter tasdikli ifadelerle almıştır.

  • BANKA 1: $1.968.538.584,82 USD (Blokesiz)
  • BANKA 2: $576.528.652,00 USD (Blokesiz)
  • TOPLAM: $2.545.067.236,82 USD

Tether banka hesapları dolaşımdaki USDT miktarından 7 milyon dolar daha fazla

Raporda ayrıca, Tether’ın şeffaflık sayfasının (https://wallet.tether.to/transparency) verilerine göre, 1 Haziran 2018 itibarıyla dolaşımda olan tam tersine işlem gören USDT miktarının 2.538.090.823,52 dolara eşit olduğu belirtildi. Buna göre şirketin yaklaşık 7 milyon dolarlık bir fazlası olduğu görülüyor.

Raporun Tether lehine olmasına rağmen, şüpheciler, Freeh Sporkin & Sullivan LLP’nin (FSS) bu soruşturmayı yürütmesi için işe alınmasından dolayı meşruluk ve şeffaflık konusunda yine emin olamadı. FSS’nin belirttiğini göre ise, şirkete araştırma tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Görünen o ki FSS her ne kadar piyasa tarafından güvenilir olarak bilinse de Şüpheciler, tam olarak devlet destekli bir denetim görmedikçe ikna olmayacak gibi görünüyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin