Sıcak Gelişme: Tesla'nın üçüncü çeyrek raporunda Bitcoin şoku!
Sıcak Gelişme: Tesla'nın üçüncü çeyrek raporunda Bitcoin şoku!

Şaka değil garçek! Tesla CFO’su ve Musk’a artık ‘Coinlerin efendisi’ ve ‘Tekno kralı’ deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tesla tarafından sunulan Form 8-K’ye göre, şirketin CEO’su Elon Musk ve CFO Zach Kirkhorn’a yeni unvanlar verildi. Her ikisi de konumlarını koruyor, ancak bundan sonra Musk’ın durumunda “Tesla Technoking – tekno kralı” ve Kirkhorn’un durumunda “Master of Coin – Coin’lerin efendisi” olarak da anılacaktır.

Bu yılın Şubat ayı başlarında Tesla, hazinesine eklemek için 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldı. Şirket, “nakit getirimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için daha fazla esneklik” gerekçesiyle BTC’ye yatırım yapmaya karar verdi. Bu duyurunun ardından, fiyat muazzam bir yükseliş hamlesi gördü ve o zaman tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 $ ‘a yakın yükseldi.

SEC’e sunulan belge kripto para birimine herhangi bir atıfta bulunmasa da, Tesla’nın CEO’su Twitter hesabı aracılığıyla Bitcoin ile ilgili çok sayıda yorum yaptı. En tartışmalı olanlardan birinde, BTC’yi fiat parayla karşılaştırdı ve kripto para biriminin “biraz daha iyi” olduğunu iddia etti.

Wall Street Journal muhabiri Emily Glazer, CNBC’den Squawk Box’a verdiği bir röportajda bu olay hakkında yorum yapan Musk’ın “şok etmeyi ve şaşırtmayı sevdiğini” söyledi. Glazer, Musk’ın tweet’lerinden dolayı başının dertte olduğunu ve şu anda Tesla’nın hisse senedi fiyatı üzerindeki etkisi nedeniyle bazı yatırımcılardan bir dava ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bitcoin kullanıcıları haberi coşkuyla almış gibi görünüyor, Blockstream CEO’su Adam Back, Altana Digital Currency Fund CIO Alistair Milne ve Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, Tesla’nın kararını destekleyen yorumlar yaptı.

Teşvik ödemeleri doğrudan Bitcoin’e gidecek

CNBC ile bir sonraki röportajda, Bitcoin bull ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in fiyat performansının, vatandaşların ABD hükümetinin mali durumlarını “idare etme” konusunda yaptığı dolaylı bir olumsuz değerlendirme olduğunu iddia etti.

Novogratz, Bitcoin’in “genç” ABD vatandaşlarının bu hafta alacağı “1.400 dolarlık çeklerin çoğunu” çekecek bir değer deposu olduğunu vurguladı. Bu nedenle, kripto para biriminin bireysel yatırımcılardan gelen para infüzyonuyla yükselişine devam etmesini bekliyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin