featured

Terra Classic staking sonrası yükselişte: LUNC fiyatındaki toparlanma kalıcı olacak mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LUNC fiyat analizi: Kripto para piyasası hafta içi yaşanan son düşüşlerin ardından toparlanma belirtileri gösterirken Terra Luna Classic’in stake oranı yüzde 15 aştı. Geçen haftalarda yanma oranı ile gündeme gelen LUNC coin bu hafta staking oranın artması ile gündeme geldi ve bu Terra ekosisteminde yer alan coinlere karşı iyimserliği yükseltti. Bu gelişmelerle birlikte LUNC ve LUNA fiyatı yüzde 3 ile 6 arasında yükseliş sergiledi.

LUNC staking ve yanma oranı

Terra ekosistemine ait güncel verileri paylaşan X hesabı Terra Classic Foundation @TCF­­_Terra üzerinden elde edilen verilere göre Terra Classic’te stake oranı yüzde 15,01 oldu. Son 1 aydaki verilere göre açıklanan stake oranına göre toplam 1,017 trilyondan fazla LUNC tokenı stake edildi. Stake oranının yanında yakma işlemi ile token arzı düşürüldü.

terra Lunc
Kaynak: X

Binance Temmuz ayının başında 1,7 milyar LUNC tokeni yakacağını açıklamıştı. Toplam arzın düşürülmesi ile birlikte dolaşımdaki LUNC arzı azaldı. Staking oranındaki artış ise topluluk gücünü yükseltirken varlığın üzerindeki satış baskısını azaltırken potansiyel talebin artmasına dair beklentileri yükselti.

Terra LUNC ve LUNA teknik fiyat analizi

Terra Classic LUNC fiyatı son 24 saate yüzde 3,40 yükselerek 0,00007083 dolara ulaştı. Son bir ayda yedi aylık fiyat trendinin altına düşen LUNC fiyatı, 6 Temmuz Cumartesi günü yüzde 7’lik bir yükselişle toparlanmaya başladı ve bu da altcoinin fiyat istikrarının bir süre sağlanabileceğini işaret ediyor.

LUNC teknik grafik MACD

Teknik grafiğine bakıldığında altcoinin fiyatı haziran ayından bu yana trendin yönünü belirlemeye yardımcı olan Ichimoku Bulutunun altında işlem görüyor ve bu varlığın mevcut pozisyonunun devam edebileceğini gösteriyor.

Fibonacci seviyelerine bakıldığında destek ve direnç seviyeleri pivot noktasının altında işlem görüyor. MACD değeri ise sinyal çizgisi ile eşdeğer bir pozisyonda yer alıyor. Göreceli Güç Endeksi RSI 33 seviyesinde yer alıyor ve son birkaç günlük yükselişten sonra hafif bir gerileme gösterdi. Genel olarak LUNC fiyatı negatif bir bölgede işlem görürken altcoinin fiyatının 0.000070 doların üzerine çıkması gerekiyor.

LUNA teknik grafik MACD ve RSI

LUNA fiyatına bakıldığında son 24 saate yüzde 5 yükselişle 0,38 dolar sınırına yaklaşan LUNA bu yazının yazıldığı sırada 0,36 dolarda işlem görüyor. Geçen hafta 0,42 dolarlık direncin altına düşerek gerileme gösteren LUNA fiyatı, düşük bir volatilite içinde hareket ediyor. Negatif bölgede işlem gören MACD değeri, 0,0430 seviyesinde yer alıyor. DMI endeksine bakıldığında -DI 38 bölgesinde yer alırken pozitif DI 11 seviyesinde seyrediyor. Altcoinin fiyatının yükselişe geçebilmesi için 0,42 seviyeli desteği geri alması gerekiyor.

Sonuç olarak Terra tokenları kripto piyasasında iyileşme görülmesi hâlinde yeniden toparlanabilir ve yükselişe geçebilir. Staking ile canlanma ve iyimserlik yakalayan Terra topluluğu güçleniyor. Staking yapan tokenler arasında yeni çıkan altcoinler de bulunuyor.

Zengin staking ödülleriyle Shiba Shootout token

Yüksek staking ödülleri ile dikkat çeken tokenlerden biri olan Shiba Shootout, ön satış aşamasında avantajlı fiyatlara satın alınabilecek bir token. Satın alınma işleminden sonra staking edilerek bu yazının yazıldığı sırada yüzde 1922 oranında pasif ödül veren proje, Vahşi Batı temalı bir P2E oyun tokenıdır.

Oyna kazan kripto parası olarak oyun içi etkinlikleri ile token kazanmaya ve birikim yapmaya imkan verir. Aynı zamanda hikaye ve karakter açısından kovboy maceralarını kripto ekosistemine taşıyarak eğlenceli vakit geçirmeyi sağlar.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Bu yazının yazıldığı sırada 0,0195 dolardan satışa sunulan token, sınırlı arza sahip kriptolar arasında yer alır ve enflasyona karşı daha istikrarlı bir büyüme sergiler. Son olarak 558,525.2  dolar topladığını açıklayan Shiba Shootout projesi, Ethereum ve BNB ağ üzerinden satın alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir