Telegram Open Network başlatılıyor
Telegram Open Network başlatılıyor

Telegram’dan ICO’lar için dev hamle: Telegram Passport

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler anlık mesajlaşma platformu Telegram, Telegram Passport adı verilen yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Araç, kimlik belgelerinizi Telegram’ın şifreli bulut deposunda saklamak için kullanılıyor ve kimlik gerektiren ICO’lar ve kripto borsalarıyla kullanılmak üzere tasarlandı.

Resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Telegram Passport ile tanışın: Kişisel kimlik bilgileri gerektiren hizmetler için birleşik bir yetkilendirme yöntemi. Dokümanlarınızı bir kez yükleyin, ardından verilerinizi gerçek dünya kimliği gerektiren hizmetlerle anında paylaşın (finans, ICO’lar, vb.).

Tek kimlik bilgisi ile çoğu ICO’ya dahil olmak mümkün

Telegram’ın sunduğu bu benzersiz araç sayesinde artık belli başlı kimlik bilgilerinizi girerek neredeyse tüm ICO’lar ile paylaşılmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece her bir platform için ayrı ayrı kimlik bilgileri girmek tarih oluyor.

Bunun zaman alıcı bir süreç olduğu gerçeği, NEO ve Ontology gibi diğer hizmetlerle geniş çapta uyumlu olması amaçlanan dijital kimlik özelliklerine sahip Blockchain’lerin artmasına neden oldu. Ancak bu platformların karşılaştığı en büyük engel, yaygın bir şekilde benimsenmeye başlamamasıydı.

Telegram Passport çekinceleri beraberinde getirdi

Buna karşın Telegram’ın hem bir sohbet uygulaması olarak hem de kripto para endüstrisinde yaygın şekilde kullanılması bakımından son derece yaygın olduğu aşikar. Uçtan uca şifreleme kullanan uygulamada kullanıcı verilerine erişim hiçbir şekilde mümkün değil.

Yine de, birçok kullanıcının Telegram’ın şifreleme uygulamaları hakkında çekinceleri var. Veri, varsayılan olarak uçtan uca şifreleme ile şifrelenmez. Telegram’ın Passport duyurusu, uçtan uca şifrelemenin bir özellik olacağını belirtiyor:

Kimlik belgeleriniz ve kişisel verileriniz, uçtan uca şifreleme kullanarak Telegram bulutunda saklanacaktır. Sadece bildiğiniz bir şifre ile şifrelenir, Telegram’ın Telegram Passport’unuzda sakladığınız verilere erişimi yoktur.

Uygulama tamamen merkezsiz bir ekosisteme kavuşacak

Ancak, duyuru, varsayılan olarak etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceği veya güvenlik modelinin ne kadar süre geçerli olacağından söz etmiyor.

Açıklamanın devamında, uygulamanın gelecekte tamamen merkezsiz bir ekosisteme sahip olacağı bilgisi yer alıyor. Telegram kanadından ullanıcıların çekincelerini sonlandıracak bir hamle gelecek mi, hep birlikte göreceğiz.

unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Telegram ICO’lar ve girişimler için neden önemli?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin