Tayland Merkez Bankası, kripto etkinliklerine girme sinyali veriyor
Tayland Merkez Bankası, kripto etkinliklerine girme sinyali veriyor

Tayland Merkez Bankası, kripto etkinliklerine girme sinyali veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland Merkez Bankası, finans şirketleri için kripto etkinliklerine girme sinyali veriyor. Yeni bir ortaklık oluşturma politikasına uymaları koşuluyla…

Tayland merkez bankası (BOT), kripto para birimi faaliyetleriyle ilgili politikalarını özetleyen bir genelge yayınladı. Genelge, yeni çıkarılan politikalara uymaları koşuluyla, bankaların ve finans kurumlarının bu tür kripto faaliyetlerde bulunmalarını yasaklayan önceki kurallarını etkili bir şekilde geçersiz kılıyor.

Tayland Merkez Bankası hangi düzenlemeleri getiriyor?

Blognone’a göre BOT, bankaların artık yatırımcılara yatırım yapabilecekleri ve tokeni çıkarabilecekleri, ICO’ları başlatabilecekleri, kripto aracılık hizmetlerini sunabilecekleri ve kriptoyla ilgili işleri yürütebilecekleri işlemlere izin veriyor.

BOT, herhangi bir yan kuruluşu onaylayabilecek yönetim otoritesine sahip olacak ancak finansal kurumların, özellikle güvenlik, tüketici koruması, kara para aklama (AML) ve terörizmin finansmanı  ile mücadele (CFK) gibi operasyonların yanı sıra riskleri denetlemeye de başlamasını bekliyor.

Bu iştiraklerin faaliyet gösterme özgürlüğü varken, bunların arkasında yatan mali kurumları gözlemlemek için daha sıkı politikalar da var. İşletmelerden herhangi birine doğrudan dahil olunamıyor, bu da bankaların müşteriler için kripto ile ilgili faaliyetler sunamamaları anlamına geliyor. Bu iştirakler ayrıca Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı olmalıdır.

Yapılan çalışma, kurumun “müşterilere finansal hizmetlerin kalitesini arttırmak veya geliştirmek için” çözümleri test etmesine izin verileceği yönünde. Fintech Sandbox, BOT tarafından 2016 yılında merkez bankalarının gözetimi altında kripto alanında faaliyet gösteren şirketlere ve şirketlerin kurulmasına yardımcı oldu.

BOT kararları

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı itibariyle beş finansal kuruluş bunu BOT’nin Sandbox’ından çıkardı ve kamuya QR kod ödeme hizmetlerini kullanma izni verildi. Bu bankalar şu şekilde: Kasikorn Bankası, Siam Ticaret Bankası, Krungthai Bankası, Bangkok Bankası ve Hükümet Tasarruf Bankası.

Ülke, daha aktif olan komşularının gerisinde kalmasına rağmen, Blockchain yarışında yavaş yavaş yükseliyor. Haziran ayında BOT, kendi merkez bankası tarafından yayınlanan dijital para birimini (CBDC) çıkarmayı düşündüklerini ve bunu geliştirmek için diğer Tayland bankalarıyla iş birliği yapmayı düşündüklerini açıklamıştı.

coingeek

 En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin