Tarihi transfer! 1 milyar dolarlık Bitcoin “komik” bir ücret karşılığında taşındı
Tarihi transfer! 1 milyar dolarlık Bitcoin “komik” bir ücret karşılığında taşındı

Tarihi transfer! 1 milyar dolarlık Bitcoin “komik” bir ücret karşılığında taşındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağı güvenliği ve nispeten düşük işlem ücretleriyle biliniyor. Geçen ay işlem ücretleri her ne kadar beş kat artsa da BTC ağında bugün gerçekleşen bir transfer tüm sektörün ilgisini bir anda üzerinde topladı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık BTC, 4 dolar karşılığında transfer edildi.

Balina işlemleri kripto para birimi alanında pek de nadir görünen bir olay değil. Temmuz ayının başında, bilinmeyen birinin yaklaşık 0,38 dolar karşılığında 933 milyon dolarlık Bitcoin (yaklaşık 101.860 BTC) taşıdığını bildirmiştik. Bu, Bitcoin’in toplam arzının yaklaşık %0,5’ini temsil ediyordu.

Son olarak benzer oranlarda başka bir işlem, bir saatten daha kısa bir süre önce gerçekleşti. Whale Alert’e göre, birisi sadece 4 dolar karşılığında 1 milyar dolar değerinde 92.857 BTC aktardı.

Whale Alert’üi arayüzündeki işlem, gönderenin Xapo olduğunu gösterirken, bunu yalanlayan iddialar da söz konusu. İşlemin Bitstamp’ın Ekim 2019’da taşınan soğuk depolama alanı için bir BitGo saklama cüzdanından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Bitcoin işlem ücretleri artışta

Her halükarda, işlem ücreti, geleneksel finans kurumlarının bu tür bir miktar için ne kadar ücret alacağına kıyasla özellikle düşük olmasına rağmen, geçen aya göre çok daha yüksek. Nitekim Bitcoin işlem ücretlerine bakıldığında, son 30 günde muazzam bir artış görülüyor.

Bitinfocharts’tan elde edilen veriler, 5 Temmuz’da Bitcoin’in ağı için ortalama işlem ücretinin yaklaşık 0,835 dolar olduğunu gösteriyor. Dün aynı metrik 5,35 dolardı. Bu da toplamda %540’ın üzerinde bir artışa tekabül ediyor.

Ücretlerdeki artış ağın artan kullanımı ile açıklanabilir. Onaylanmayı bekleyen işlemlerin bayt cinsinden toplam toplam boyutunu gösteren Mempool’a baktığımızda bu iddia destekleniyor.

7 Temmuz’da sayının 10 milyon civarında olduğunu, bugün ise 48 milyon civarında olduğunu görüyoruz. Başka bir deyişle işlemlerinin önceliklendirilmesini isteyen insanlar şu anda madencilere daha fazla ücret ödemek zorunda.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin