featured

17 Haziran haftası takip edilmesi gereken 4 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir haftadır negatif bölgede işlem gören kripto para piyasasında altcoinler önemli değer kayıpları yaşadı. Kripto piyasa değeri son 24 saat içinde yüzde 3’ün üzerinde değer kaybederek 2,41 trilyon dolara geriledi. Bununla birlikte haftalık değerini koruyarak toparlanma belirtileri gösteren altcoinler bulunuyor. Önemli balina hareketleri ile sarsılan meme coinlerin de önümüzdeki hafta takip edilmesi gerekiyor.

TON altcoini ivmeyi koruyor

Son bir haftada yüzde 9 değer kazanarak düşen piyasa şartlarına karşı değer artışına giden TON, 7,26 dolar ile 8,21 dolar arasında hareket etti. Fiyat yükselişi ile birlikte haziran ayı içinde TON tokeni tutan adres sayısında da önemli bir artış görüldü. Haziran ayının ilk haftasında TON adreslerinin sayısı yaklaşık dört kat artarak 20.870 yükseldi.

TON coin teknik grafik ve RSI 

Toncoin fiyat analizine bakıldığında son 3 gündür üst üste yeşil mum ile günü kapayan varlığın Göreceli Güç Endeksi 70 bölgesinden düşerek 68,82 endeksinde yer alıyor. Bununla birlikte Para Akış Endeksi 76 seviyesinde yer alıyor ve bu da altcoinin halen yükseliş bölgesinde hareket ettiğini işaret ediyor.

PEPE coin düşüşleri derinleşebilir

Kripto para piyasası düşerken güçlü yükseliş hareketleri sergilemesine rağmen haftalık kaybı yüzde 6 olan Pepe, yüksek fiyat oynaklığı ile önümüzdeki hafta takip edilmesi gereken meme coinlerden biri oluyor. Meme coinin fiyatındaki bu hızlı düşüşün ardında ise geçtiğimiz 24 saate gerçekleşen 357 milyarlık balina hareketi oldu.

altcoin
1 haftalık PEPE grafiği

Pepe fiyatı 0,00001341 dolara düştüğünde gerçekleşen bu transferin ardından düşüş gösterdi ve bu PEPE balinalarının yeniden pozisyon aldığını gösteriyor. Bir düşüşün işareti olarak ele alınan transferin ardından PEPE coin fiyatındaki düşüşün derinleşmesi hâlinde 0,0000110 desteği önemli olacak. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada PEPE fiyatı 0,00001205 dolardan işlem görüyor ve işlem hacminde yüzde 22’nin üzerinde bir artış görülüyor.

İşlevsel bir meme coin: BaseDawgz

Kripto piyasasına yeni giriş yapamaya hazırlanan Base Dawgz altcoini, 5 farklı popüler ağ üzerinde işlem görmesi ile ilgi çekiyor. Henüz ön satış aşamasında olmasına rağmen hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olan proje, 1.379.537 dolar topladığını duyurdu. Base zinciri dışında ETH, SOL, BSC ve AVAX gibi sık kullanılan popüler ağlarda işlem gören DAWGZ tokenleri, 0.00502 dolardan işlem görüyor. Her 7 günde yeni bir etaba geçerek fiyat artışına giden proje, farklı şekilde kâr getirme potansiyeline sahip.

Airdrop yapan tokenlerden biri olan BaseDawgx, böylece yeni token kazanma şansı da veriyor. Sosyal medya üzerinden içerik paylaşımında puan kazanma ve airdropta token kazanmayı sağlıyor. Ayrıca APY ile pasif getiri imkânına sahip olan token, staking avantajları ile de dikkat çekiyor. Son olarak şu anda yalnızca Ethereum ağı üzerinden staking yapmaya imkân veren proje, 2 gün içinde yeni bir etaba geçip fiyat artışına gidecek.

Base Dawgz Ziyaret Edin

Cardano (ADA) token bütçe hamlesi

Hafta sonuna hareketli bir gündemle giren Cardano altcoinin, Chang hard forku ile tamamen merkeziyetsiz bir yapı oluşturmak için 680 milyon dolarlık hazinesini topluluğuna devretmeye hazırlandığı iddia edildi. Cardano hazinesi yalnızca ADA tokenlerinden oluşuyor ve bu devir hamlesi ile uzun vadeli sürdürülebilir bir politika gütmeyi amaçlıyor. Analistlerin görüşlerine göre bu değişim hamlesinin fiyat üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

Cardano altcoinin bu hamlesi tam merkeziyetsiz bir yapı sağlarken blockchain ağında yenilikleri destekleyen bir ekosistemin gelişmesine de katkı sağlayabilir. Uzun vadeli bakıldığında ADA fiyatının yalnızca önümüzdeki hafta değil önümüzdeki aylarda da takıp edilmesi gerekiyor. Son olarak son 24 saate yüzde 2,84 değer kaybeden ADA token, 0,4106 dolardan işlem görüyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin