Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor
Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

Swift’in tahtına göz diken Ripple’a bir destek daha geldi!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple (XRP) tüm dünyada genişlemeye devam ediyor. Bu kez, Ripple ve Suudi İngiliz Bankası (SABB), şirketin sunduğu hizmetleri geliştirmek ve dijital varlığın performansını artırmak için bir ortaklık imzaladı. XRP, Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere diğer dijital varlıkların piyasada genişlemesiyle son aylarda istikrarlı bir şekilde çalışıyor.

Suudi İngiliz Bankası Ripple (XRP)  ile çalışıyor

Banka, teknolojisini kullanmak ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için Ripple ile çalışıyor. Bu ortaklık, finans kurumunun sınır ötesi ödemeleri işleme koyması için son aşamayı sağlıyor.  Bankanın 50 milyar dolarlık varlığı var ve Ocak 2018’de Suudi Arabistan Para Otoritesi (SAMA) ödeme endüstrisinde Blockchain teknolojisinin geliştirilmesini ve kullanılmasını desteklediğinde tekrar Ripple ile çalışmaya başladı. Bloomberg ile bir konuşma sırasında, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse şöyle bir yorum yaptı:

Bugün bankalar Swift’in yıllar önce geliştirdiği teknolojileri kullanıyor, gerçekten de bu pazar gelişmedi. Swift, uzun zaman önce Blockchain’i muhabir bankacılığa bir çözüm olarak görmediklerini söyledi. 100’den fazla müşterisi aynı fikirde olmadıklarını söylüyor. Her geçen gün yaptığımız şey, aslında Swift’i ele geçirmek.

Swift dünya çapında ana ödeme işlemcisi ancak Ripple onu geçmeye çalışıyor. Ripple’daki eski pazar stratejisti Cory Johnson, değeri sınırların ötesine taşımanın dijital bir yolu olarak XRP’nin oluşturulduğunu belirtti.

Ripple, Swift’i tahtından etmek istiyor

Bununla birlikte, eğer Ripple Swift  ile rekabet etmek istiyorsa, Ripple’ın hizmetlerini kullanan kurumlar listesine daha fazla sayıda banka dahil etmesi gerekecek. Şirkete göre, hizmetlerini iyileştirmek için Ripple servislerini kullanan 200’den fazla şirket var. Bu kurumlardan ikisi KB Kookmink Bank ve SBI Holdings. 

Ripple’nin pilot testlerini ve üzerinde çalıştıkları hizmetleri deniyorlar. Ripple ürünlerini kullanan bir diğer firma, şirket hizmetleriyle sınır ötesi ödemelerini iyileştirmeyi hedefleyen Santander Grubu. Ripple ayrıca yakın zamanda, ilgilenen şirketlerin farklı ödeme koridorları arasında likidite sağlamak için XRP dijital para birimini kullanarak ödemeleri işleme koymalarını sağlayan xRapid ürününü piyasaya sürdü.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir