Dev Bitcoin veri sitesi CoinMarketCap’tan önemli yenilik
Dev Bitcoin veri sitesi CoinMarketCap’tan önemli yenilik

Dev Bitcoin veri sitesi CoinMarketCap’tan önemli yenilik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap, Bitcoi ve kripto meraklıları ve yatırımcılar hakkında daha iyi bilgi sahibi olmak için bazı önlemler alıyor. Farklı borsa ve platformlardan veri toplayan site, kriptoparaların fiyatı ve dünyadaki kripto borsaları tarafından kaydedilen işlem hacmi ve bunun yanı sıra başka şeyler hakkında da bilgi veriyor.

CoinMarketCap gelişmiş veri sağlamayan borsaları kaldıracak

Kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap, dünyanın her yerinden gelen kripto meraklıları ve yatırımcılarına verdiği bilgileri geliştirmek istiyor. Şirket yakın zamanda yayımlanan bir blog yazısında Veri Sorumluluk ve Şeffaflık İttifakı (DAA) adında yeni bir ittifak kuracaklarını açıkladı. Temel amaç, web sitelerinde sundukları projeler hakkında daha fazla bilgi, şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlamak.

Birkaç ay önce Bitwise Asset Management’ın, düzenlenmemiş kripto para birimi borsalarındaki işlem hacminin %95’inin sahte olduğunu iddia ettiği bir belge yayınladığını belirtmekte fayda var. CoinMarketCap’te listelenen yıkama işlemlerini gerçekleştiren birçok dijital para borsası bulunuyor. Bu, CoinMarketCap tarafından gösterilen istatistiklerin ve sayıların güvenilirliğine zarar veren bir şeydir. İttifak’a katılmaya karar veren bazı borsalar zaten var. Rapora göre, bu borsalardan bazıları Binance, Bittrex, OKEx, HitBTC, KuCoin ve diğerleridir.

Dev Bitcoin veri sitesi CoinMarketCap’tan, Binance’ninde katıldığı bir ittifak

CoinMarketCap, zorunlu API verilerini sağlamak için borsaları da talep edecek. Bu borsalar tarafından sağlanan bilgiler canlı işlem verilerini ve canlı sipariş defteri verilerini içermeli. Bu, şirketin yatırımcılara ve kripto para birimi alanıyla ilgilenen kişilere daha iyi istatistikler sağlayabilmesi için çok önemli. CMC, bu bilgileri sağlamayan borsaların şu anda yayınladıkları fiyat tablosuna dahil edilmeyeceğini açıkladı. Şu anda borsalar, gerekli verileri gönderebilecekleri 45 günlük bir ödemesiz süreye sahip. 

Değişiklikler 14 Haziran 2019’da yürürlüğe girecek. Kısa bir süre önce CoinMarketCap, Block Explorers, Mağaza, API Revize Edilmiş Planlar ve Mobil Uygulamalar içeren yeni özellikler tanıttı. Piyasadaki borsaların bir kısmı CoinMarketCap’teki pozisyonlarını arttırmak için yıkama işlemleri yapmakla suçlanıyor. Bu platformlar, daha fazla yatırımcının ilgisini çekebilmek için likiditeyi arttırmayı amaçlıyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin