Sürpriz iddia: “Çılgın” altcoin rallisi bu tarihte başlayabilir!
Sürpriz iddia: “Çılgın” altcoin rallisi bu tarihte başlayabilir!

Sürpriz iddia: “Çılgın” altcoin rallisi bu tarihte başlayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin fiyatları bu hafta iyi bir geri dönüş sergilerken Bitcoin ve Ethereum fiyat eğilimleri ise karışıktı. Piyasa değerine göre ilk 25 altcoin arasında, yalnızca 7’si fiyatlarında 24 saatlik pozitif değişiklik gösterdi.

28 Ağustos’da çılgın altcoin rallisi başlayabilir

Açık pozisyonların %70’inden fazlasını yöneten Deribit borsasında 80 milyon dolar değerindeki Ethereum sözleşmelerinin süresi 28 Ağustos 2020’de sona eriyor. Bu durumun opsiyon piyasası Bitcoin/altcoin rallisinde önemli bir etken olduğundan altcoinlerin spot piyasa fiyatlarını etkileyebileceği düşünülüyor.

20 Ağustos 2020 ve 21 Ağustos 2020’de önceki iki vade gerçekleştiğinde, süresi dolan sözleşmelerin değeri 37 milyon dolardan azdı. 21 Ağustos 2020’deki vade sonu fiyatı %12,23 düşürdü. 28 Ağustos 2020’de de benzer bir düşüş yaşanırsa fiyat spot piyasada tek bir günde %25’in üzerinde düşebilir.

Benzer bir olay 26 Haziran 2020’de Deribit’te 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin sözleşmelerinin süresinin dolmasıyla da meydana geldi. Spot ve türev borsalarındaki yatırımcılar, pozisyonlar kapanırken büyük dalgalanmalar bekledi. Ancak Deribit, BTC marj gereksinimini bir hafta önceden artırdı ve bu da riski azalttı. Riski azaltmak oynaklığı bir ölçüde azaltırken büyük oyuncuları oyundan çıkarmış oldu.

Volatilite azaltılsa bile, fiyatta olumsuz bir değişikliğe neden oluyor ve Ethereum’un fiyatı ve türev borsaları da aynı şeyi yaşayabilir. Ethereum opsiyon piyasası, açık pozisyonlardaki artışla benzer oranda değişiyor.

Ethereum vadelilerinde açık pozisyonlar artıyor

20 ve 21 Ağustos’ta sözleşmelerin sona ermesinden bu yana, açık pozisyonlar azalıyor. 28 Ağustos sona erdikten sonra daha da düşebilir. Haziran ve Temmuz aylarında eğilim daha yumuşaktı ve dalgalanma Ağustos’un ilk iki haftasına göre daha azdı.

Volatilite Bitcoin kadar yüksek olmasa da Ethereum opsiyonları ETH fiyatını ve altcoin rallisini etkilemeye devam ediyor. Ethereum’un fiyatındaki küçük bir düşüş, yeni alıcılar arasında hoşnutsuzluğa neden olabilir ancak uzun vadede fiyat artışı ivme kazanacaktır.

Geçmişte, bir satışla tetiklenen bir fiyat düşüşünü, 6 aydan kısa bir süre içinde bir ralli izlemişti. Fiyat, Mayıs 2020’den bu yana %91,26 arttı. 28 Ağustos 2020’de bir satış tetiklenirse altcoin rallisi ivme kaybedebilir ancak Ethereum’un fiyatı 2020 Kasım ayının sonundan önce geri dönebilir.

Bu arada kripto para birimlerinin son olarak Beyaz Saray gündemine taşındığı öğrenildi. Detayları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin