Kripto para hackerları
Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

Suçlu Bitcoin mi yoksa Twitter mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter’ın hacklenmesi hala etkisini devam ettiriyor. Bazı eleştirmenler hacking skandalının ardından Bitcoin’i suçlamaya başladı. Bitcoin’in suçu ve suçun finansmanını kolaylaştırdığı iddia etmeye başladılar. Bu eleştirmenler haklı mı?

Önce neler yaşandı hatırlayalım. Kasım 2020’deki ABD Başkanlık Seçimlerinin en güçlü adayı Joe Biden, Barack Obama, eski New York Valisi Bloomberg başta olmak üzere birçok politikacı ve ünlü simanın twitter adresi hacklendi. Bu adresleri ele geçiren hackerlar, ünlülerin takipçilerine Bitcoin adresi göndererek para talep etti. Aşağıda Elon Musk’ın adresini ele geçiren hackerların  paylaştığı tweet’i görüyoruz.

Twitter Bitcoin yasağı

Independent’ın haberine göre hackerlar 100 bin pound’a yakın fon topladı.

Suçlu Bitcoin mi?

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre hackerlar Twitter’ın çalışanlarının adreslerini hedef aldılar. Twitter çalışanlarının sistemlerini ele geçiren hackerlar buradan ünlülerin ve politikacıların adreslerine ulaştılar.

Burada sorun istenen paranın ya da fidyenin Bitcoin cinsinden olması değil. Asıl sorun Twitter’ın güvenlik sorunları. Müstakbel ABD Başkanının bile twitter adresi hacklenebiliyor. Aslında yaşanan bu olay, merkezi firmaların ve server’ları ne kadar güvensiz olduğunu gösteriyor. Oysa blockchain gibi merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan ağı hacklemek neredeyse imkansız.

Diyelim ki hackerlar blockchain sisteminde sadece bir server’a (node) saldırdılar. Yine blockchain manipüle edilmeden çalışmalarına devam eder. Ağı ele geçirmek için sistemde işlem gören node’lerin (düğümleri) en az %51’ine sahip olmak gerekiyor. Bir blockchain ağında ise işlem gören onbinlerce düğüm bulunuyor.

Dailydot.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin