Stellar Lumens
Stellar, bu gelişmeyle birlikte uçuşa geçti

Stellar Lumens Afrika’ya bir ödeme koridoru açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar Development Foundation (SDF), Afrika’daki tüketicilere sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için fintech ClickPesa ile bir entegrasyon yapacağını duyurdu. Fintech, SEP-24 standart işlem akışını kullanarak Stellar Lumens blok zincirinde bir çapa olarak çalışacak

ClickPesa, iki Stellar Lumens geliştiricisi Rick Groothuizen ve Richard Lema tarafından oluşturulan bir şirket. Fintech, ayrıca İşletmeler Arası (B2B) ödeme hizmetleri, ödeme yönetimi, ödeme tahsilât otomasyonu, döviz değişim hizmetleri sunan bir platformdur.

SDF’ye göre ClickPesa, kullanıcılarına “temiz” bir ara yüz sunuyor ve Afrika’da küçük veya orta ölçekli bir işletme yürütme sürecini çok daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, ClickPesa, kullanıcılarına banka hesaplarına bağlanan bir “portal hesabı” oluşturma veya müşteri kimlik doğrulama (KYC) sürecini tamamladıktan sonra hesap açmalarına olanak tanıyor.

SDF’den yapılan açıklama ise şu şekilde:

Afrika içi sınır ötesi ödemelerin ve P2P ödeme faaliyetlerinin doğasında var olan sürtüşmeyi azaltma fırsatı gören ClickPesa, Stellar ağında bir Çapa görevi görür ve Tanzanya, Kenya ve Ruanda bankacılık sistemlerine giriş/çıkış alanları sağlar.

Stellar Lumens ile Avrupa’dan Afrika’ya ödemelerin kolaylaştırılması

Fintech, 7 yıldır ağırlıklı olarak Tanzanya’da faaliyet gösteriyor ancak faaliyetlerini Kenya ve Ruanda’ya genişletecek. Bölgede nüfusun büyük bir kısmı finansal sistemin dışında. Bu, büyük şehirlerde bulunan bankalar arasındaki mesafeden ve bir banka hesabı tutmanın maliyetlerinden kaynaklanmakta.

Tanzanya’daki 56 milyon kişinin yaklaşık 30 milyonunun bir akıllı telefona erişimi olduğu tahmin ediliyor. Buna karşılık, sadece 5 milyon kişinin bir banka hesabı var. Bu nedenle, ClickPesa, finansal hizmetlere erişmek için internet’i kullanarak “Doğu Afrika’daki tüketicileri güçlendirmek” istiyor.

Bu şekilde, ClickPesa kullanıcıları Stellar Lumens ödeme ağıyla entegrasyondan Doğu Afrika’daki 3 para operatörü aracılığıyla yararlanabilecek: Tigo, Vodacom (M-Pesa) ve Airtel. ClickPesa, bu şirketlerle işbirliği içinde sınır ötesi işlemleri etkinleştirdi ve kullanıcıları, ödemeleri doğrudan Avrupa’daki bir banka hesabından Tanzanya’daki bir hesaba alabilirler.

SDF’nin bildirdiğine göre Stellar Lumens’in sevk edilen para operatörleri ile entegrasyonuna ek olarak ClickPesa, 36 ülkede faaliyet gösteren bir banka ile işbirliği sağlama sürecinde. Bu nedenle yakın gelecekte hizmetleri genişletilebilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin