featured
Steam

Steam artık Bitcoin üzerinden ödeme almayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde Bitcoin‘in önü alınamaz yükselişi, oyun sektöründe de birtakım değişikliklere yol açtı. Dijital oyun platformu Steam artık Bitcoin üzerinden ödeme almayacağını duyurdu.

Valve, Steam’in yüksek ücretler ve inanılmaz derecede değişkenliği sebebiyle Bitcoin ödemelerini artık kabul etmeyeceğini açıkladı. Bitcoin ödeme işlemcisi Bitpay tarafından şirkete devredilen işlem ücretlerinin geçen hafta 20 doları aştığını söyleyen Valve yetkilileri, ödeme için Bitcoin’i kabul etmeye başladığında işlem ücretleri sadece 20 sent olduğunu hatırlattı.

Valve tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bitcoin’in değeri oldukça değişken ancak son birkaç ayda volatilite* derecesi aşırı yükseldi ve bu süre zarfında %25 değer kaybetti. Bu, Bitcoin ile oyun satın almak isteyen müşteriler için bir sorun oluşturuyor.

*Volatilite: Finans piyasalarında genellikle standart sapma yardımıyla ölçülen fiyat oynaklığı.

Steam platformunun Nisan 2016’da ödeme yöntemleri arasına eklediği Bitcoin, o dönemde 400 dolar civarından işlem görüyordu. Fakat Steam’in, Bitcoin hakkında ‘değerinin çok hızlı değiştiği’ yönünde duyduğu kaygı son derece ironik. Zira hemen satmak yerine ellerinde tutmayı deneselerdi, bugün firmanın değeri birkaç yüz katına çıkmış olabilirdi.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin