State Street kripto para yatırımını platformunda etkinleştiriyor
State Street kripto para yatırımını platformunda etkinleştiriyor

ABD’nin en eski bankalarından biri platformuna kripto para yatırımı ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD finans hizmetleri ve bankacılık kuruluşu State Street Corporation, altyapısı aracılığıyla kripto para yatırımına olanak tanıyacak.

En eski ABD merkezli banka, kripto para birimi alanına girdikten kısa bir süre sonra, ikinci en eski banka olan State Street Corporation da öyle yaptı. Yönetiminde 3 trilyon dolarlık varlığa sahip bankacılık devi, Londra merkezli Puremarkets’in Currenex platformunu dijital varlık yatırımı için kullanmasına izin verecek.

Puremarkets Ltd. tarafından başlatılan Pure Digital, “kripto para fiyat keşfi ve toptan risk borsası için bankalar arası bir pazar” olarak tanıtıldı.

Bugün erken saatlerde yapılan bir duyuruya göre, Londra merkezli şirket 1792’de kurulan Amerikan bankacılık devi State Street Corporation ile ortaklık kurdu.

İşbirliği sayesinde Pure Digital, kripto yatırımını sağlamak için State Street’in Currenex adlı banka sınıfının yatırım platformunu kullanacak.

Fiziksel teslimat ve banka gözetimi ile dijital varlıklar için yüksek verimli OTC pazarı ile süreç tamamen otomatik hale getirilecek. Kurumsal müşteriler, tüm katılımcılar için verimli sermaye kullanımı ve kontrolü sağlayan ikili kredi kullanabilecekler.

Yapılan açıklamada, yatırım platformunun 2021 ortalarında piyasaya çıkması gerektiği açıklandı. State Street ve Pure Digital, herhangi bir açık ayrıntı vermeden, “kripto para alanını daha fazla keşfetme” planlarını da özetledi.

State Street Küresel Hizmetleri Yürütme Başkanı – David Newns:

Currenex, bu heyecan verici kripto para girişimi için Pure Digital’e sağlam teknoloji ve altyapı sağlamak için FX ve kripto para piyasasındaki deneyim ve uzmanlığımızdan yararlanmaktan heyecan duyuyor.

State Street’in girişi, bankacılık kurumlarından kripto para birimi alanında artan benimsenme oranını yeniden teyit ediyor.

ABD’nin en eski bankası BNY Mellon, bu yılın başlarında dijital varlık saklama hizmetlerine başlayacağını söyledi. Kısa süre sonra diğer devler de onu takip etti.

Morgan Stanley, kurumsal müşterilerinin üç fon aracılığıyla BTC tutmalarını sağladı ve kendi fonlarından 12’si ile bitcoin satın almak için başvuruda bulundu. Aynı zamanda, kripto alanının eski bir öncüsü olan Goldman Sachs, müşterilerden gelen artan talebi defalarca özetledi.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin