Square, Bitcoin satış gelirini açıkladı
Square, Bitcoin satış gelirini açıkladı

Square, Bitcoin satış gelirini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mobil ödemelerde uzmanlaşmış bir şirket olan Square, geçtiğimiz günlerde, ikinci çeyrekte Bitcoin satışından 37 milyon dolar kar elde ettiğini açıkladı.

Square Inc. San Francisco, Kaliforniya’da bulunan bir finansal hizmet sağlayıcısı, ticaret hizmetleri toplayıcısı ve mobil ödeme şirketidir. Şirket 2009 yılında Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey ve Jim McKelvey tarafından kuruldu. Şirketin ilk uygulaması ve hizmeti 2010 yılında resmen başlatıldı.

Square’in mali raporu

Çarşamba günü şirket, kamuya açıklanmamış üç aylık bir mali rapor hazırladı ve bunun 814 milyon dolarlık net bir net gelir elde etmeyi başardığını gösterdi. Bu gelirin yüzde 6’sı geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Cash App aracılığıyla sunulan kripto para birimi satın alması sayesinde gerçekleşti.

Bununla birlikte, olası Bitcoin alımlarının yapılması için gerekli maliyetlerin 36.5 milyon $’dan fazla bir maliyete sahip olduğu belirtilen raporda, Bitcoin servisi için 420.000 $’lık küçük bir marjın yeniden ayrıldığı açıklandı.

Firmanın Bitcoin satış gelirlerinin ilk çeyreğinden bu yana iki kat arttığına dikkat çekiliyor. CoinDesk raporuna göre satış gelirlerinin 223.000 $ civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu arada Square, 30 Haziran itibariyle kendisi tarafından ortaya koyulan Bitcoin taşıma değerinin 0,4 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Square’in finans müdürü Sarah Friar, çarşamba günü bir konferansta şöyle söyledi:

Cash App’teki Bitcoin satın alma hizmetinin amacı, “bugün bitcoin’den para kazanmaya çalışmayı” içermiyordu.

Hizmet, kasım ayında test aşamasına eklenmişti ve ocak ayında resmi olarak piyasaya sürüldü. Bu, ABD’deki tüm eyaletlerden kullanıcıların, Bitcoin ile işlemler gerçekleştirmesini sağladı. Haziran ayında New York eyaletindeki düzenleyiciler, BitLicense’a alan açmıştı.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin