featured

Spot Ethereum ETF beklentilerinde son durum – Fiyat 4,000 doların üzerinde kapanışa hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (EHT) fiyatı, 4,000 dolara ulaşmasının ardından yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Bu yükselişi tetikleyen nedenlerden bazıları piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketi, ETH ETF spekülasyonu ve yaklaşan Dencun yükseltmesinin altcoin üzerindeki iyimser etkileri oldu.

Ethereum, 2 yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez 4,000 dolar seviyesine ulaşarak Bitcoin’in son kazanımlarını geride bıraktı. 13 Mart tarihinde gerçekleşmesi beklenen Dencun yükseltmesinin Ethereum’un ölçeklenebilirliğini ve kullanıcı deneyimini geliştirmesi bekleniyor.

Ayrıca ABD’nin spot Ethereum ETF’lerine onay vermesine ilişkin spekülasyonlar da piyasa iyimserliğini artırıyor.

Piyasa değeri bakımından ikinci en büyük para birimi Ethereum (ETH), iki yıldan fazla bir süre sonra ilk kez 4,000 dolar seviyesine ulaşarak grafiklerini yeşile boyadı. Bu dönüm noktası niteliğindeki hareket, piyasa lideri BTC’nin 70,000 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine dokunmasının ardından geldi. Bitcoin’in bu rallisi, kripto para piyasasındaki boğaları hareketlendirdi ve altcoin piyasasında da büyük yükselişleri tetikledi. Ethereum fiyatındaki artış, kurumsal ilginin arttığını gösterirken aynı zamanda düzenleyici çerçevede beklenen iyileştirmelere de yeşil ışık yakmaktadır.

Spot Ethereum ETF

Ethereum (ETH) fiyat performansı

Ethereum’un 4,000 dolarlık zirveye tırmanması dikkat çekici bir hareket oldu. Bu, Haziran 2022’de yaşanan ayı piyasası diplerinden nihayet sağlam bir toparlanma gerçekleştiği anlamına gelmektedir. Kripto para piyasasının en büyük altcoin’i, geçtiğimiz ay etkileyici bir şekilde %68 oranında bir artış kaydederek Bitcoin’in bu açıdan kazanımlarını geride bıraktı.

Bu yükselişin arkasında birden fazla neden olabilir. En netlerinden bir tanesi Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı etkileyici rallisi gibi görünüyor. Ancak bu, aynı zamanda Ethereum ağının 13 Mart tarihinde gerçekleştirmeye hazırlandığı Dencun yükseltmesi ile de yakından ilgilidir. Yükseltmeyle birlikte, Layer-2 çözümlerinin ölçeklenebilirliği iyileştirilecek ve bu da işlem ücretlerini azaltacaktır. Dolayısıyla ETH ağı daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamaya hazır görünüyor.

Ayrıca Ethereum’un yüksek kâr elde ettirmesi, yatırımcıların gözde altcoin’e olan güvenini de yeniledi. Zincir içi analitik platformlardan elde edilen veriler, çoğu ETH sahibinin şu anda token’larını ellerinde tutmayı tercih ettiklerini gösteriyor. Bu da Ethereum topluluğu içinde sağlıklı bir HODLing hissiyatı olduğu anlamına geliyor. Bu, örneğin 100 milyon dolardan fazla Ethereum’un büyük borsalara taşınması gibi önemli kurumsal akışlarda açıkça görülüyor. Sonuç olarak bu veriler, gözde altcoin’e yönelik kurumsal ilginin arttığını gösteriyor.

Spot Ethereum ETF’lerinin spekülatif konumu

Ethereum fiyatının yeniden canlanması kısmen ABD’de spot Ethereum Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) kabul edilme olasılığı hakkındaki spekülasyonlardan kaynaklanıyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin etkileyici çıkışının ardından kripto sektörü, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ETH için de bu tür ürünlerle ilgili kararını sabırsızlıkla bekliyor.

Analistler, onay olasılığına ilişkin çelişkili görüşlere sahip. Yapılan tahminler, temkinli iyimserlikten düzenleyici zorluklar nedeniyle inanmamaya kadar değişiyor.

Belirsizlikle birlikte spot ETH ETF spekülasyonları, Ethereum’un fiyat momentumuna katkıda bulunan spekülatif bir ticaret dalgasını başlattı. Fidelity ve BlackRock gibi sektör liderlerinin yaptığı başvuru, genel olarak dijital para birimlerinin geleneksel yatırım portföyleri arasında artan çekiciliğine işaret ediyor. Kripto para piyasasının gün geçtikçe daha fazla yatırımcının ilgilendiği bir sektör olduğu açık bir gerçek. Özellikle zamanlamanın kritik bir öneme sahip olduğunu bilen yatırımcılar 2024 yılının yeni projelerini yakından takip ediyor. Çünkü yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârı maksimuma çıkarabilir. 2024 yılının en çekici projelerinden bir tanesi olan Green Bitcoin, ön satışı ile yatırımcıların karşısında ve yüksek potansiyeli ile dikkatleri üzerine topluyor. Peki, Green Bitcoin nedir?

Green Bitcoin: Kripto dünyasının en yeni oyuncusu

Green Bitcoin, kripto dünyasının en yeni projelerinden bir tanesi olarak dikkat adeta parlıyor. Bu özgün proje, yatırımcıların Bitcoin’in fiyatını tahmin ederek tokenlarını stake etmelerine olanak tanıyan Stake-to-Predict protokolünü benimsemiştir. Ayrıca, doğru tahminlerde bulunan yatırımcıları GBTC tokenları kazanmaya teşvik eden Predict-to-Earn protokolüyle de tamamlanmaktadır.

Green Bitcoin Satın Al

Green Bitcoin ile Bitcoin arasında dikkate değer benzerlikler mevcut. Örneğin, Green Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon token ile sınırlıdır ki bu, Bitcoin’in toplam arzıyla uyumludur. Ayrıca, “Green” adı, projenin çevreci bir kripto girişimi olduğunu vurgulamak için özenle seçilmiştir. Ethereum altyapısında bir ERC20 tokenı olan Green Bitcoin, fiyat tahmin oyunuyla ödüllerin hesaplanma süresini Bitcoin’in blok kazılma süresine dayandırır. Yani, her 10 dakikada bir ödüller hesaplanır. GBTC tokenları, ön satış aşamasının tamamlanmasının ardından borsalarda listelenerek kullanıma sunulacaktır. Peki, projenin sunduğu tahmin oyunu nasıl oynanır?

İlk olarak, yatırımcılar GBTC tokenlarını kullanarak Bitcoin’in ertesi günkü fiyatı için bir tahmin yaparlar. Tahmin edilen gün, 24 saatlik bir süre içinde 10 dakikalık aralıklara bölünür ki bu, Bitcoin madenciliğine bir göndermedir. Her 10 dakikada bir, yatırımcının tahmini doğru çıkarsa, yani “Yeşil Bölge”de kalırsa, kullanıcılar ödül kazanır. Kazanılan ödüller gün sonunda toplanır ve ertesi gün katılan kullanıcılara dağıtılır. Son aşamada, ödüller, katılan kullanıcıların yatırdığı token miktarına ve doğru tahminin “Yeşil Bölge”de ne kadar süre kaldığına bağlı olarak orantılı bir şekilde dağıtılır.

Green Bitcoin projesinin teknik ekibi tarafından paylaşılan dokümana göre, 21 milyonluk token arzının %27,5’i staking ödülleri olarak ayrılmıştır ve bu ödüllerin tamamı 2025 yılının sonuna kadar dağıtılacaktır. Bu yenilikçi projenin bir parçası olmak isteyenler ön satışa katılarak, yüksek potansiyelli bir projenin erken dönem yatırımcılarından olma fırsatını elde edebilirler.

Green Bitcoin Satın Al

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin