bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, hisse senedi, sp 500
S&P 500 yeni zirvesine koşuyor! Bitcoin takip edecek mi?

“S&P 500 rekor yolunda” iddiası! Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs ve jeopolitik kargaşalar başta olmak üzere problematik bir seyir izleyen makro manzaraya karşın Bitcoin ve S&P 500 mart ayındaki çöküşten sonra güçlü bir görünüm sergiledi. En azından şimdilik Bitcoin 9.000 doların, S&P 500 ise 3.000 puanın üzerinde kalmayı başarıyor. Her iki varlık da bir aydan uzun süredir bu seviyeleri koruyor.

Bitcoin için 10.000 dolar, S&P 500 için 3.200 seviyesi güçlü direniyor

Haziran ayı başlarında S&P 500, birçoğunun kilit seviye olarak gördüğü 3.200 seviyesini güçlü bir şekilde reddetti. Bu düzey, sosyal medya ve bazı ana akım medya kuruluşlarında birçok analist tarafından önem düzeyi çok yüksek olarak belirtilmişti.

Yine de bir analist, Amerikan hisse senedi piyasasının hâlâ yükseliş trendinde olduğunu savundu. Twitter’de Credible Stocks adıyla paylaşımlar yapan popüler analist, aşağıdaki grafiği paylaşarak şunları yazdı:

Bu kesinlikle beni şaşırttı. Büyük bir geri çekilme yok ve temel direnç seviyemizi geri aldık. Bu boğa görünümünü simgeliyor. Bu aşamada büyük desteğimizin derinliklerine geri çekilebiliriz ama sonuçta bu seviyenin devam edeceğini ve yakında yeni bir ATH göreceğimizi düşünüyorum.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Analistin düşüncesi büyük ölçüde 3.000 seviyesinin uzun süredir bozulmadan kalmasına dayanıyor.

S&P 500, pazarlar arasındaki korelasyon nedeniyle yükselmesi halinde Bitcoin için de fayda sağlayabilir.

JP Morgan stratejistleri, mart ayından bu yana kripto para birimlerinin daha çok hisse senetleri gibi riskli varlıklara benzediğini gözlemledi. BitMEX’in genel müdürü Arthur Hayes ise en azından olumsuz yönde benzer bir korelasyon gözlemlediğini açıklamıştı.

Bu arada ABD ve Çin arasındaki gerilim de tırmanıyor. Bunun Bitcoin fiyatı üzerindeki olası etkilerini merak ediyorsanız buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin