Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar
Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar

Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin yeni rekorlara doğru ilerlerken, 200 milyondan fazla nüfusu olan bir ülkenin enerjisini de yutuyor.

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi, BTC enerji tüketimini takip etmeye çalışıyor. Kesin tüketim bilinemezken, madenciler tarafından üretilen toplam hash sayısını takip ederek ve bitcoin madencilik ekipmanının verimliliğine bakarak bir tahmin yürütebiliyorlar. Bilindiği gibi Hash rate, BTC ağının işlem gücünün ölçüm birimidir.

Bitcoin, bu yıl % 276 sıçradı ve bugün 27.000 $ civarında işlem görüyor. Fiyattaki son artış daha az verimli ekipman kullanmayı daha karlı hale getirdi.

Yıllıklandırılmış 92,8 terawatt saatle, Bitcoin’in enerji tüketimi 2016’daki Pakistan tüketiminin biraz ilerisinde ve o yıl Hollanda’nın tüketiminden çok da uzak değil. Başka bir deyişle, bitcoin kazımak için tüketilen elektrik, 21 yıl boyunca İngiltere’deki tüm çay makinelerine güç sağlayabilir.

Bitcoin üretiminin üçte ikisi Çin dışında yapılıyor. Çin’in enerji üretiminin yarısından fazlası kömürden geliyor, bu nedenle BTCüretiminin bu durumda çok çevreci olmadığından bahsedilebilir.

ABD, Bitcoin üretimi açısından ikinci sırada ve tüm BTC üretiminin tahmini % 7’si ile Rusya ve Kazakistan’ın biraz önünde yer alıyor.

marketwatch


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir