featured

Son dakika: Hashdex, spot Bitcoin ETF başvurusu için ABD SEC’e başvurdu!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto varlık yönetim firması Hashdex, ABD’de spot Bitcoin ETF yarışına katıldı. Kripto varlık yönetiminin küresel öncüsü olan firma, Bitcoin vadeli işlem ETF’sinde spot Bitcoin bulundurmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Son zamanlarda yapılan diğer BTC ETF başvurularının aksine Hashdex, Coinbase gözetim paylaşım anlaşmasına güvenmeyecek ve bunun yerine CME piyasasındaki fiziksel borsalar aracılığıyla spot Bitcoin elde edecek.

Hashdex’in benzersiz stop Bitcoin ETF başvurusu…

NYSE Arca’nın ABD SEC’e yaptığı 19b-4 başvurusuna göre Hashdex, Bitcoin vadeli işlem ETF’sinde spot BTC tutmayı ve DeFi ticker’ını içeren ismi Hashdex ETF olarak değiştirmeyi planlıyor.

Bloomberg analisti James Seyffart, Hashdex’in bu başvurusunun Coinbase gözetim paylaşım anlaşmasına dayanmadığı için eşsiz olduğunu belirtti. Hashdex BTC ETF, CME piyasasındaki fiziksel borsalar aracılığıyla spot Bitcoin elde edecek.

SEC

Ayrıca yalnızca İlgili Pozisyonlar için Borsa (EFRP) işlemleri yapmayı planlıyor, bu da doğrudan borsalardan nakit ile satın almak yerine eşdeğer spot için vadeli işlem sözleşmelerinin takas edilmesi anlamına geliyor.

James Seyffart, Grayscale davası Ethereum vadeli işlem başvurusu ve BlackRock’ın Coinbase gözetim paylaşım anlaşmasını sunması nedeniyle Gary Gensler üzerinde baskı yapan SEC tarafından onaylanma şansının daha yüksek olduğuna inanıyor.

The ETF Store başkanı Nate Geraci, yatırımcı Alistair Milne ve finans avukatı Scott Johnsson gibi diğer uzmanlar da Hashdex’in benzersiz BTC ETF başvurusuna tepki gösterdi. SEC’in Bitcoin piyasasındaki manipülasyon ve likidite ile ilgili bazı endişelerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini söylediler.

Bitcoin

Bu arada SEC veya Gary Gensler henüz spot BTC ETF başvuruları, Ethereum ETF’lerinin telaşı ve bu yıl spot BTC ETF’sinin onaylanmasıyla ilgili yorumlarını yapmadı. Bloomberg analistleri daha önce Ethereum ETF’lerinin bu yıl BTC ETF’den daha yüksek onay oranına sahip olduğunu paylaşmıştı.

BTC fiyatı şu anda 26045 dolardan işlem görüyor ve piyasadaki belirsizliğin ortasında yaklaşık bir hafta boyunca yatay hareket etti. İşlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 9 oranında azaldı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir