featured

Solana (SOL) yükselişte: 100 dolar hedefine giden yolda boğalar galip gelebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), kısa süre içinde kaydettiği yükseliş ile bugün adından söz ettirmeyi başardı. Genel olarak teknik göstergelerin de boğaların lehine olmasıyla birlikte fiyat, 100 dolar hedefine ulaşabilecek mi?

Kripto para piyasası haftaya bir gerilemeyle başlamasına rağmen, lider Bitcoin (BTC) fiyatı 43,000 dolar sınırını aşma konusunda çaba gösterdiğine dair sinyaller vermeye başladı. Bu da, diğer kripto para birimlerinin düşük seviyelerden toparlamaya başlamasının yolunu açtı. Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), bu fırsatı en iyi değerlendirenlerden bir tanesi oldu. Fiyat, son birkaç saat içinde etkileyici kazanımlar elde ederek yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Şimdi gözde altcoin, 80 dolarda bulunan kritik direnç noktasına yaklaşırken zincir içi veriler boğaların daha büyük bir harekete hazırlandığına işaret ediyor.

Solana ağının benimsenmesinde büyük artış

SOL fiyatı, kısa süre içinde önemli bir artış göstererek 68 dolardan 76 dolar seviyesine yükseldi. Bu artış, Coinglass tarafından bildirildiği üzere yatırımcılar arasında büyük bir tasfiyeye yol açtı. Bu ani yükselişin ardından 4,5 milyon dolardan fazla short pozisyon tasfiye edildi. Bu da birçok SOL yatırımcısının bu fiyat artışına hazırlıksız yakalandığını gösteriyor.

Dahası, zincir içi veriler Solana’nın benimsenmesinde artış yaşandığını ve bu durumun fiyata olumlu bir katkıda bulunduğunu gösteriyor. BONK gibi meme coin’lerin artan popülaritesi, SOL ağına daha fazla kullanıcı çekti. Bu yeni kullanıcı akışı da SOL fiyatını olumlu yönde etkiliyor.

Solana SOL

Solana ağı, aktif ve yeni adresler açısından 1,5 yılın zirvesine ulaşarak önemli bir etkinlik artışına tanık oldu. Özellikle aktif adres sayısı 861,000’e, yeni adres sayısı ise 335,000’e ulaştı. Ek olarak, zincir üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin değerinde de kayda değer bir artış yaşandı.

3 Aralık’tan bu yana bu ölçüm istikrarlı bir şekilde artarak yakın zamanda yaklaşık 20,4 milyar dolara ulaştı. Ancak bu veri, işlem değerinin 3 trilyon dolara yükseldiği 2022’deki zirveyle karşılaştırıldığında hâlâ bir hiç.

Şu anda SOL zirve değerlerine yakın bir direnç noktası ile karşı karşıya olduğundan boğalar ve ayılar arasında büyük bir savaş var. Long/short pozisyonların oranı şu anda 1,0251 seviyesinde. Bu da neredeyse dengeli bir piyasa hissiyatı olduğuna işaret etmektedir. Şu anda açık olan pozisyonların %51’i fiyatta artış beklerken, %49’u ise short pozisyonlara sahip ve fiyatta düşüş gerçekleşeceğini düşünüyor.

SOL fiyatı için sırada ne var?

Gözde altcoin Solana’nın, satıcıların 76 doları seviyesinin üzerindeki yükselişe direnmesiyle bir miktar düşüş yaşadı. Ancak boğalar fiyatı hâlâ yükseliş bölgesinde tutuyor ve trend çizgisini kırmak için başka bir girişime hazırlanıyor. SOL fiyatı son 24 saat içinde %3,1 oranında bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 73,4 dolar civarında işlem görüyor.

Son rallinin başlangıcından bu yana boğalar sürekli olarak Solana fiyatının 20 günlük EMA seviyesinin altında bir kapanış yapmasını engellemeyi başardı. Bu nedenle, bu seviyenin altındaki bir ihlal, çok sayıda yatırımcının zararı durdur emirlerini harekete geçirebilir. Bu da potansiyel olarak yükselen kanalın destek hattında bir düşüşe yol açabilir. Bunun gerçekleşmesinin ardından ise ayılar güçlenecektir. Sonuç olarak, fiyat 50 dolarda bulunan ve psikolojik olarak kritik bir öneme sahip olan destek noktasına bir düşüş yaşayabilir.

Daha ciddi bir geri çekilmeyi önlemek için boğaların 20 günlük EMA seviyesini güçlü bir şekilde savunması ve fiyatı kanalın direnç noktası olan 80 dolar seviyesinin üzerine çıkarması gerekiyor. Bunu başarıyla yapılması durumunda ise 100 dolar seviyesine doğru bir hareketin önü açılabilir.

Kripto para piyasası doğası gereği çok değişkendir ve yüksek risk taşır. Bu nedenle işlem yaparken her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalı ve sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla yatırım yapmalısınız. Ayrıca, kripto piyasasında işlem yaparken en önemli şeylerden bir tanesi de zamanlamadır. Yüksek potansiyelli projeleri erken zamanda keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz ve seçenekleri değerlendirmek istiyorsanız Bitcoin ETF projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz. 

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Bitcoin ETF ile finansal piyasalarda yenilik rüzgarı

Bitcoin ETF, finansal piyasalardaki geleneksel ETF’lerin, yani borsada işlem gören fonların, kripto para olan Bitcoin’e özgü bir adaptasyonudur. Bu finansal araç, yatırımcılara Bitcoin fiyat hareketlerine endeksli ticaret yapma imkanı sunarak dikkat çeker. Bitcoin ETF’leri, bireylerin ve kurumların kolayca Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlamakla birlikte, aynı zamanda Bitcoin fiyatlarının dalgalanmalarına karşı korunma avantajı da sunabilir.

Bitcoin ETF’lerinin bazı temel özellikleri şu şekildedir:

  1. Ticaret Kolaylığı: Bitcoin ETF’leri, geleneksel borsalarda işlem gördüğü için, yatırımcılar Bitcoin’e yatırım yaparken kripto para borsalarındaki zorlukları aşabilirler. Bu sayede yatırımcılar, ETF’ler aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapmanın yanı sıra varlık portföylerini de çeşitlendirme avantajını elde ederler.
  2. Fiyat Endekslemesi: Bitcoin ETF’leri genellikle Bitcoin’in fiyatını takip eder. Bu durum, yatırımcıların Bitcoin’in değerindeki artış veya azalıştan doğrudan etkilenmeleri anlamına gelir. Yatırımcılara, Bitcoin’in potansiyel değer artışlarından veya düşüşlerinden kolayca faydalanma imkanı sunar.
  3. Kolaylık ve Güvenlik: ETF’ler, Bitcoin’i elinde tutmak istemeyen yatırımcılar için pratik bir seçenek sunar. Aynı zamanda, güvenlik ve saklama konularında endişeli yatırımcılar için daha güvenli bir alternatif olarak görülebilir.
  4. Regülasyon ve Onaylar: Bitcoin ETF’leri, finansal düzenlemelere tabi olan ve belirli onaylardan geçen finansal araçlardır. Bir Bitcoin ETF’sinin onay alması, genellikle finansal otoritelerin ve düzenleyicilerin katı standartlarını karşılaması gerektiği anlamına gelir.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin