Solana olumsuz gelişmelerin ortasında yüzde 40 yükseldi! Alım fırsatı devam ediyor mu?
Solana olumsuz gelişmelerin ortasında yüzde 40 yükseldi! Alım fırsatı devam ediyor mu?

Solana olumsuz gelişmelerin ortasında yüzde 40 yükseldi! Alım fırsatı devam ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen ay, Solana (SOL) ve diğer çeşitli kripto para birimleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) büyük borsalar Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davaların ardından bir satış baskısı dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Ancak Solana, zorluklara meydan okuyarak son haftalarda olağanüstü bir geri dönüş gerçekleştirdi. Esneklik ve güç gösteren Solana, bu toparlanma döneminde en iyi performans gösteren dijital varlıklardan biri oldu.

Solana fiyat analizi

13 Temmuz’da basın zamanına göre SOL, son 24 saat içinde %0,62 düşüşle 21,84 dolardan işlem görüyordu.

Ancak son 7 gün içinde, kripto para birimi %10’dan fazla değer kazanarak haftalık grafiklerde Compound’dan (COMP) sonra en iyi performans gösteren ikinci kripto para oldu.

Solana’nın aylık rallisi daha da etkileyiciydi, çünkü bu dönemde kripto para birimi %40’tan fazla yükseldi ve piyasa değerine 1.8 milyar doların üzerinde ekledi.

Yılbaşından bu yana SOL, diğer dijital varlıkların yanı sıra genel pazar toparlanmasından da yararlanarak yaklaşık %120 oranında değer kazandı.

Solana neden değer kazanıyor?

Popüler piyasa analisti Kaptan Faibik’in vurguladığı gibi, Solana’nın dikkat çekici toparlanması, son 3 haftadaki belirgin boğa faaliyetlerinin ortasında gerçekleşti ve kripto para birimini düşüş trend çizgisinin üzerine çıkardı.

Bu, fiyatın daha önce engel olan düşüş trend çizgisinin üzerine çıktığını gösteriyor. Bu tür bir kırılma, SOL fiyatının önceki düşüş eğilimini sürdürmek yerine yukarı yönlü hareket etmeye başlayabileceğini göstererek ivmede potansiyel bir değişimi işaret eder.

Ancak, olumsuz bir yönü de var. Göreceli güç endeksi (RSI) ve para akışı endeksi (MFI) gibi bazı teknik göstergeler, SOL’un aşırı alımda olduğunu ima ettiği için artan boğa aktivitesi satış baskısı olasılığını artırıyor.

Solana geçen ay neden mücadele etti?

En büyük altcoinlerden biri olan Solana, Robinhood ve eToro gibi bir dizi ticaret platformunun token’ı listeden çıkarmasından sonra geçen ay fiyatının önemli ölçüde düştüğünü gördü.

Bunun arkasındaki sebep, SEC’in Binance ve Coinbase aleyhine açtığı ve düzenleyicinin SOL’un kayıtsız menkul kıymet olduğunu iddia ettiği davasıydı.

Polygon (MATIC), Cardano (ADA), Sandbox (SAND), Flow (FLOW) ve daha onlarcası dahil olmak üzere diğer birçok kripto para birimi de SEC’in gözünde kayıtsız menkul kıymetler olarak görülüyor.

Solana’nın dikkat çekici performansı devam etse de yakın gelecekte ayıların lehine bir düzeltmeye tanık olmak beklenmedik olmayacaktır. Bu beklenti, RSI ve MFI gibi temel göstergelerdeki aşırı alım sinyalleri ile destekleniyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin