featured

Solana fiyatı sapmadan sonra yüzde 25 düştü: SOL toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana (SOL) fiyatı, 14 Temmuz’daki 32,13 dolarlık yıllık en yüksek seviyesinden bu yana düşüş gösterdi. Düşüş, 27 dolarlık yatay alanı direnç olarak doğruladı. SOL fiyatının haftalık analizi, temmuz ayının başında uzun vadeli bir direnç hattında kararlı bir kırılma olduğunu ortaya koyuyor.

Solana fiyatı uzun vadeli direnci aştı!

Bu tür kırılmalar genellikle bir önceki trendin sona erdiğinin göstergesidir ve yeni bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret eder. Sonuç olarak SOL’un fiyatının yükseliş trendinin tersine dönmesini başlatmış olması muhtemel görünüyor. Eğer durum gerçekten böyleyse SOL’un kademeli olarak önceki yüksek seviyelerine doğru yükselmesini bekleyebiliriz.

SOL’un fiyatının 27 dolarlık yatay alanı geçemediğini, bunun da satış baskısını gösteren ve 27 dolarlık alanı güçlü bir direnç olarak doğrulayan uzun bir üst fitil (kırmızı simge) oluşumuyla sonuçlandığını belirtmek önemlidir.

SOL

Kırılmanın meşruiyetini desteklemek için tüccarlar tarafından piyasa momentumunu değerlendirmek ve alım satım kararlarını etkileyen potansiyel aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek için yaygın olarak kullanılan bir araç olan haftalık Göreceli Güç Endeksi’ne (RSI) bakabiliriz.

Özellikle RSI daha yüksek bir düşük göstermiştir ve şu anda 50’nin üzerinde konumlanmaktadır. Geçen haftaki kapanışın 50’nin üzerinde olması (yeşil simge), 2021’in sonundan bu yana bunun ilk kez gerçekleştiğine işaret ediyor. Bununla birlikte yükseliş eğiliminin tersine dönme olasılığını doğrulamak için SOL’un 27 dolarlık yatay alandan ikna edici bir şekilde çıkması çok önemli olacaktır.

SOL fiyat tahmini: Sapma, ayı hareketine işaret edebilir!

Haftalık zaman dilimindeki teknik analiz yükseliş eğilimi gösterirken günlük zaman dilimi düşüş işaretleri gösteriyor. Bunun ana nedeni, 27 dolar direnç alanının (kırmızı daire) üzerindeki sapma ve ardından altındaki düşüştür. Bu sapmalar, düşüş işaretleri olarak kabul edilir ve genellikle aşağı yönde keskin hareketlere yol açar.

Sapmadan sonra SOL 22,73 dolara kadar düştü ancak şu anda 24 dolar yakın işlem görüyor. Günlük RSI, 50 çizgisinin hemen üzerinde işlem gördüğü için çok önemli bir seviyede. Bu çizginin üstündeki veya altındaki hareketler gelecekteki trendin yönünü belirlemeye yardımcı olabilir.

SOL

Belirleyici bir RSI sıçraması ve 27 doların üzerindeki fiyat artışı, trendin yükseliş eğiliminde olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda altcoin fiyatı, mevcut fiyattan yüzde 93’lük bir artışla 46 dolarlık bir sonraki dirence geçebilir.

Bununla birlikte altcoin fiyatı inişini sürdürürse 16,50 dolardaki uzun vadeli yükselen destek hattına bir düşüş muhtemel olacaktır. Bu da yüzde 31’lik bir düşüş anlamına gelecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin