featured

Kripto piyasa değeri yükselirken Solana almak için doğru zaman mı? İşte analistlerin önerileri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana haberleri – Kripto para piyasası önümüzdeki iki olaya kilitlenmiş durumda. Bunlardan biri çok konuşulduğu üzere Stop Bitcoin ETF onayı iken diğeri BTC Halving. Analitlerin görüşüne göre her iki olay da piyasada olumlu bir etki yaratarak bir ralli başlatacak potansiyelde. Ancak bu öngörülerle birlikte global çapta olumsuz mikroekonomik faktörlerin piyasaya nasıl etki edeceği belirsiz. 

Bunun yanında mevcut yükselişin ne kadar süreceğini kestirmek de zor. Ancak yaklaşan yükseliş piyasası, alım satım yapmak için uygun bir zaman sunabilir ve bu işlem yüksek risk toleransı ile birkaç yıllık deneyime sahip yatırımcılar için uygundur.

Potansiyel bir ralli öncesinde neden Solana?

Artan sayıda projeyle birlikte kullanıcı tarafından benimsenen ve kurumsal yatırımcıların da ilgisini çeken Solana (SOL), hızlı ve ölçeklenebilir yüksek potansiyelli bir blok zinciridir. 2017 yılında piyasa sürülen ve giderek daha yüksek adres sayısına ulaşan SOL, bugün 50 milyonun üzerine aktif adrese sahiptir. Bu büyümede, yeni projelerin başlatılması ve NFT’lerin artan popülaritesinin katkısı var.

Piyasaya ilk sürüldüğünde SOL’un fiyatı 0,77 dolardı ve para birimi yaklaşık yüzde 7.234’lük bir kazançla 58,31 dolar olarak fiyatlandırıldı. Bununla birlikte hızla büyüyen coin, 2021 yılında 259,96 dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı.  Aynı tarihte 80,965 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek piyasa değerine çıktı.

solana

Kripto para piyasası potansiyel yükseliş beklentileri ve düzenleyici belirsizlikler taşısa da Solana, birçok analist tarafından değerli bir yatırım tercihi olarak lanse ediliyor. Bunun etkisiyle Solana fiyatının önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğine yönelik tahminler mevcut. Bununla birlikte yatırımcılar varlığın ticaretini yaparak potansiyel kısa vadeli fiyat artışından faydalanabilir.

SOL için dönüm noktalarının belirlenmesi neden önemli?

Yalnızca Solana için olmamakla birlikte herhangi bir kripto varlığa yönelik dönüm noktalarını ve piyasa dinamiklerini belirlemek oldukça önemlidir. Ayrıca kripto varlık alım satımında ve ticaretinde piyasa trendlerine ve potansiyel fırsatlara yönelik açık davranmak gerekir.

Yatırımcı duyarlılığındaki değişimleri takip etmek için ise sermaye akışlarının yönünü takip etmek gerekir.  Sermaye girişlerindeki bir artış yatırımcı güveninin arttığına ve fiyatların yükseldiğine işaret ederken bir düşüş artan temkinliliğe veya alternatif varlıklara doğru bir kaymaya işaret edebilir. Bu nedenlerle öncelikle SOL için dönüm noktalarını belirlemek gerekir.

Solano almak için doğru zaman mı?

Analiz firması TradingView’den alınan son verilerine göre geçen yıldan bu yana toplam kripto piyasası değeri 600 milyar dolar arttı. Kripto para alanındaki bu yükseliş, dijital varlıklara olan güvenin arttığına dair olumlu bir işaret kabul ediliyor. Ayrıca kripto varlık yönetimi firması CoinShares, geçtiğimiz hafta yayınladığı haftalık raporunda Bitcoin ve altcoinlerin yeniden sermaye çekmeye başladığı yönündeki söylemi güçlendirdi.

Bununla birlikte özellikle ETH’deki büyümeyi kaçıran kurumsal yatırımcılar için alternatif tercih Solana olmuş durumda. Solana tercih edilmesinde temel neden ise özellikle artan beklentilerin şu anda benzer bir benimsenme eğrisi içinde olması.

Son olarak kripto varlıklara yatırım yapmak için iyi belirlenmiş bir çıkış stratejisi oluşturmak çok önemlidir. Özellikle günlük alım satım gibi risklerle dolu bir yatırım hamlesi yerine üç ila altı aylık bir ticaret stratejisi belirleyerek daha ölçülü ve güvenli bir yaklaşım benimsemek etkili olabilir. Yatırımcılar, alım satım ufkunu 3 ila 6 aya kadar uzatarak piyasa trendlerini değerlendirmek, hareketleri analiz etmek ve bilinçli kararlar almak için kendilerine daha kapsamlı bir zaman dilimi tanımalıdır.

Solana fiyat analizi:

Son olarak Solana bu yazının yazıldığı sırada son 24 saate yüzde 2.38’lik bir düşüş yaşadı ve  şu anda 57.01 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 32 azalarak 2.557.228.679 dolara inmiş durumda. Bunun yanında balinaların etkisinde olan SOL’un artan düşüş momentumu nedeniyle 55 dolara düşebileceği düşünülüyor.  Solana

SOL’un yanında uzun vadeli yatırım tercihlerinden biri de Bitcoin Minetrix gibi alternatifler oluyor. Kripto para piyasasındaki dalgalanma ve altcoinler tarafındaki iyimserlik BTC madenciliğini yatırımcılar için potansiyel bir tercih hâline getirdi. Bu nedenle sıradan insanların merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan bulut madenciliği platformu Bitcoin Minetrix, yatırımcıdan büyük ilgi görüyor.

Bitcoin Minetrix büyümeyi sürdürüyor!

Ön alımla yatırımcılara sunulan platform, sağladığı avantajlarla üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor ve minimum uzmanlık ile pasif gelir elde etmeye olanak veriyor. “Satın Al & Stake Et” seçeneği ile tokenleri stake ederek daha fazla BTCMTX token kazanma şansı sunuyor.

Bunun yanında hızla büyüyen Bitcoin Minetrix son güncellemelerle birlikte önemli bir kilometre taşına daha ulaştı ve en son veriler eşliğinde 4.124.000 dolar birikim toplandı. Yatırımcılardan büyük ilgi gören Minetrix; ETH, USDT veya banka kartı ile satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

finbold

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin