featured

Kritik destekteki hareket, SOL fiyatının sıradaki eğilimini belirleyecek! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatı, kritik bir destek noktasına yaklaşıyor. Bu seviyede verilecek tepki, gelecekteki eğilim yönünü belirleyebilir.

Fiyat reddedilmesinin ardından düşüyor

Günlük grafikteki teknik analize göre, SOL fiyatı şu anda 20,50 dolar ile 26,00 dolar aralığında işlem görüyor. 16 Nisan’da fiyat, yılın en yüksek seviyesi olan 26,00 dolara ulaştı. Ancak, o zamandan sonra bir düşüş başladı ve 26 dolar seviyesi direnç olarak onaylandı.

19 Nisan’da gözde altcoin’in fiyatı keskin bir şekilde düşerek aşağı yönlü bir şamdan oluşturdu.

Bu model, önceki dönemlerin tamamındaki artış bir sonraki dönemde olumsuz bir harekete dönüştüğünde oluşan bir düşüş sinyalidir. Önceki dönemlerdeki açılışın altında gerçekleşen bir kapanışla karakterize edilir ve hâkimiyeti satıcıların devraldığı anlamına gelir.

SOL fiyatı, şu anda ortalama 22 dolarlık bir fiyatla yükselen bir destek çizgisine yaklaşıyor. Çizgi, yılın başından beri artışın eğimini ölçtü. Bu nedenle, kapanış bu seviyenin altında gerçekleşmediği sürece yükseliş yapısı bozulmamış olarak kabul edilecektir.

SOL

Günlük Göreceli Güç Endeksi göstergesi (RSI), fiyatın yükselip yükselmeyeceğini veya düşeceğini belirlemeye yardımcı olmaz. RSI, aşırı satım veya aşırı alım koşullarını belirlemek için kullanılan bir momentum göstergesidir. 50’nin üzerinde bir okuma yükseliş eğilimine işaret eder. Şu anda, RSI tam 50 işaretinde ve çizgiye yukarıdan yaklaşıyor. Bu, trendin güç kaybettiği anlamına gelir.

Sıradaki hareket ne olacak?

Kısa vadeli altı saatlik grafik, trendin yönünü belirlemede pek de yardımcı olmuyor. Bunun temel nedeni dalga sayımındaki belirsizliktir. Teknik analistler, Elliott Wave teorisini, tekrar eden uzun vadeli fiyat kalıplarını ve bir trendin yönünü belirlemelerine yardımcı olan yatırımcı psikolojisini belirleme aracı olarak kullanırlar.

10 Mart’tan bu yana yaşanan artıştaki dalga sayısı belirsiz. Düşüş sayımı, tamamlanmış bir A-B-C düzeltme yapısını (siyah) gösterir. Bu doğru sayıysa, SOL fiyatı yükselen destek çizgisinden aşağı doğru kırılacaktır. Çünkü bu, baskın eğilimin düşüş olduğu anlamına gelir.

Yükseliş sayımı, altcoin’in şu anda üçüncü dalgada olduğu beş dalgalı bir yukarı hareketi gösteriyor. Üçüncü dalga, yükseliş dalgalarının en keskinidir. Bu nedenle, fiyat yükselen destek çizgisinden kırılırsa, üçüncü dalganın eğimi birinci dalganınkinden daha az dik olur. Bu nedenle sayımı geçersiz kılar. Aksi takdirde, SOL fiyatı büyümeye devam edecek ve muhtemelen 26 dolarda bulunan direnç noktasını kıracak.

Bu nedenle, SOL fiyatının yükselen destek hattından sıçraması veya kırılması muhtemelen gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecektir. Bir sıçrama, 26 dolarda bulunan direnç noktasının yeniden test edilmesine olanak sağlayabilecekken, 20,50 dolara kesin bir düşüş gerçekleşmesine de neden olabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin