Şok gelişme: 11 yıllık
Şok gelişme: 11 yıllık "zombi cüzdan" uyandı! İçinde milyonlarca dolarlık Bitcoin var

Şok gelişme: 11 yıllık “zombi cüzdan” uyandı! İçinde milyonlarca dolarlık Bitcoin var

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – En son Mayıs 2010’da (Satoshi Nakamoto’nun hâlâ aktif olduğu sırada) kullanılan bir Bitcoin cüzdanının tekrar çevrim içi hale geldiği bildirildi.

Cüzdanda 50 Bitcoin var

Bu cüzdanın 50 BTC içerdiği söyleniyor. The Independent’a göre, bu cüzdan en son kullanıldığında 50 BTC, yalnızca 4 dolar değerindeydi. Şimdi kabaca 3 milyon 130 bin 250 dolar değerindeler.

Cüzdanın hareketsiz kaldıktan 11 yıldan fazla bir süre sonra faaliyete geçmesine neyin sebep olduğu net değil. Belki de cüzdandaki BTC’lerin yüzde bir milyon artmasındandır, belki de sahibi cüzdanın erişim anahtarını hatırladığı içindir.

Her iki durumda da Bitcoin, bu cüzdanın son kullanıldığı tarihten bu yana çok değişti. O zamanlar Bitcoin, insanların blok başına 50 BTC karşılığında bilgisayarlarında madencilik yapabileceği bir şeydi. Ayrıca temelde hiçbir değeri yoktu.

Madencilik zorlaştı

Şimdi kripto para madenciliği, özellikle görev için tasarlanmış inanılmaz derecede güçlü ekipman gerektiriyor ve blok ödülü sadece 6,25 BTC. Ancak Bitcoin de artık 60 bin doların üzerinde.

Independent, büyük miktarda BTC içeren ve yıllardır etkin olmayan “uyuyan balina” cüzdanlarının toplu olarak “birkaç milyon” BTC tuttuğunu söyledi. Örneğin bir cüzdanın, mevcut fiyatlarla 5 milyar dolardan fazla değerinde yaklaşık 80.000 BTC tuttuğu biliniyor.

Bu servetin en azından bir kısmı, sahipleri erişim anahtarlarını unuttukları için tutuluyor. Ayrıca Bitcoin’in fiyat artışlarını nakde çevirmek istemiyor da olabilirler. Ancak bu cüzdanın yeniden aktifleşmesi, BTC’lerin en azından bir kısmının geri kazanıldığını gösteriyor.

tomshardware


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir