Singapur Merkez Bankası
Singapur Merkez Bankası

Singapur Merkez Bankası Blockchain teknolojisinde kararlı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur merkez bankası 15 Mart resmi konuşmasında Blockchain’i uluslararası ödemeler için kullanma taahhüdünü bir kez daha teyit etti.

Aynı tarihte tamamlanan Money 20 / 20 Asya konferansı sırasında konuşan Singapur para yönetimi (MAS) genel müdürü Ravi Menon, kent devletinin  ‘Proje Ubin’ olarak adlandırılan Blockchain planlarının arenada verimliliği arttırmak adına “sorunları çözeceğini” söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

Kripto tokenlerinin potansiyel olarak en güçlü kullanım durumlarından biri, geleneksel para birimlerinde sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmalarıdır. Singapur’un Ubin projesi, sorunları çözmek adına şu özelliklere sahip olacaktır:

  • Yetki alanları arasındaki varlıkların birbirlerine ödeme yapabilmelerini sağlamak için Blockchain teknolojisini kullanmak
  • Aracı olmadan faaliyette bulunmak
  • Daha yüksek hız ve verimlilik ile daha düşük risk ve maliyet

Hem Singapur hükümeti hem de MAS, Blockchain’in potansiyeli üzerinde uzun zamandır işbirliği yapıyor. Aynı zamanda kripto para karşılığı iş dünyası için benzer bir ortam yaratıyor.

Şubat ayında MAS başkanlığı fintech memuru, “kusursuz Blockchain teknolojisi”nin bir örneği olarak “gerçek etki”nin görülebilmesi için iki yıl sürecek olan, Proje Ubin’in gelişimsel yönlerinin ele alınacağını söyledi.

Singapur Merkez Bankası, Kanada ile ortak çalışma yürütecek

Menon konuşmasında MAS’nin kanada merkez bankası ile ortaklık kurduğunu doğruladı. Ve amaçlarının, iki merkez bankası tarafından verilen kripto tokenları kullanarak sınır ötesi bir çözümü denemek ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Blockchain kullanılarak yapılan para transferleri, Singapur’un komşularının da hatırı sayılır şekilde ilgilendiği bir alandır. Japonya ve Güney Kore’nin her ikisi de benzer şemalara işaret etti. Bankalar, bu hafta Güney Kore’deki Bithumb ve ABD ödeme ağ geçidi Bitpay’in açıkladığı gibi kripto sanayi projeleriyle rekabet ediyor.

cointelegraph

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir