kripto-sigorta
Sigortacılık devleri Lloyd’s of London ve Aon, kripto-sigorta alanına girmeyi planlıyor

Sigortacılık devleri Lloyd’s of London ve Aon, kripto-sigorta alanına girmeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto dünyası, İngiliz sigorta şirketleri Lloyd’s of London ve Aon’un kripto-sigorta işine girme planlarının ortaya çıkarmasıyla birlikte büyük bir sürpriz yaşıyor.

Sigorta sektörünün dünya lideri olan Lloyd’s of London’ın 45 milyar dolar değerindeki güçlü pazarının yeni iş stratejilerini keşfetme konusunda kararlı olduğu ve kripto para birimi ile ilgili iddialı bir projeye başlamayı planladığı belirtildi. Bir süre önce, Lloyd’s of London, hırsızlığa ve diğer yanlış kullanım faaliyetlerine karşı toplam 100 Milyon Dolar değerinde menkul kıymet sunarak, dijital varlıkların sigorta fonlarına güvence sağlayan dijital varlık güvence firması BitGo’nun projesini destekledi.

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Lloyd’un platformu aracılığıyla 255 Milyon dolar değerinde sigorta yapmayı planladığını açıkladı.

Aon, aksine, Kripto varlık altyapısı çözümü kullanan kuruluşlara, sıcak ve soğuk depolama için Metaco’nun SILO’su için suç sigortası hizmeti sunacak.

Büyük kurumlar ve tanınmış tasarruf sahiplerinin dijital para alanına odaklanmasıyla  Lloyd’s of London ve Aon’un bu alana yatırım yapma kararlarını duymak elbette şaşırtıcı olmamalı.

Bir potansitelin olduğu yer, sigorta sektörünün büyük oyuncularının kesinlikle dikkatini çekiyor. Hiçbir girişim, kriptoların özellikle sigorta alanında yatırımcılarına sunduğu kâr potansiyelini şu an için sağlayamıyor. Kripto meraklılarının memnuniyeti için, coin, token ve diğer varlıklar dahil olmak üzere dijital varlıkların toplam piyasa kapitalizasyonu, yüzde 25’lik keskin bir artışı ifade eden 300 Milyar ABD dolarına yaklaşmış durumda.

Kripto-sigorta alanının kapsamı artıyor

Sigorta kapsamı 1 milyar dolar iken kripto varlıkları piyasası 300 Milyar dolarlık büyük bir rakama göz kırpıyor. Bu, kripto sigortasının çok belirgin bir potansiyelini ortaya koyarak, sigorta kapsamının talep ve arzı arasındaki büyük farkı gösteriyor. Sanal para birimine ilgi gösteren sigorta devlerinin ana nedenlerinden biri ise geniş açığı kapatmak.

Blockchain ağında güvenlik tehditleri oldukça yaygın ve bazı en büyük ve tanınmış kripto borsaları bile siber korsanların ve dolandırıcıların saldırısına maruz kalabiliyor. Kripto sigortası ile güvenlik açıkları arasında güçlü bir karşılıklı bağımlılık bulunuyor. Son zamanlarda, en büyük kripto varlık borsalarından biri olan Binance, 40 Milyon Dolarlık hırsızlıkla karşı karşıya kaldı. Bu olaylar, bu tür kurumların güvenilirliğini sorgulamaya neden oluyor.

Kripto sigorta sektörü dünya için yeni ve gelişim aşamasında yavaş ve istikrarlı bir şekilde büyüyor. İstatistiklere bakarsak, kripto sigorta şirketlerinin prim gelirleri 200 Milyon dolar ile 500 Milyon dolar arasında değişiyor.

ABD’deki düzenleyici firmalar, kamu şirketleri ile ilgili kılavuzların aynı zamanda dijital varlıkları sınırlandırmasını sağlayan kurallar getirme konusunda sürekli baskı altındalar. Kural ve düzenlemelerin uygun hale getirilmesinden sonra, kripto-sigorta sektöründe bir patlama yaşanabilir.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin