Amerikan sigorta hizmetleri birliği otomatik raporlama için IBM Blockchain kullanacak
Amerikan sigorta hizmetleri birliği otomatik raporlama için IBM Blockchain kullanacak

Amerikan sigorta hizmetleri birliği otomatik raporlama için IBM Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çarşamba günü yapılan duyuruda, Amerikan Sigorta Hizmetleri Birliği’nin (AAIS) yeni bir otomatik sigorta raporlama aracını destekleyeceği belirtildi. Birlik, destekleme çalışmaları için IBM Blockchain platformuna yöneldiğini açıklandı.

Bir basın açıklamasında, Hyperledger Fabric kullanılarak IBM Blockchain üzerine kurulan açık sigorta veri bağlantısı (openIDL) sisteminden bahsediliyor. Sistem, rapor düzenleyicilerinin raporları ihtiyaç duydukları şekilde görüntülemesine izin veriyor. Bunun için sigorta yüklenicilerinin izin verilen bir Blockchain üzerindeki verileri depolamasına izin verilerek işlemlerin basitleştirilmesini hedefliyor.

Sistem, mevcut üyelere eyalet düzeyindeki çeşitli sigorta raporlamaları için gerekli hızı sağlayacaktır.

Amerikan Sigorta Hizmetleri Birliği pilot uygulamaya geçiyor

IBM endüstri akademisi üyesi Craig Bedell, AAIS’in özellikle Hyperledger Fabric’in açık kaynak doğası ve bilgi işlem devinin sağladığı kurumsal seviye platformu nedeniyle IBM Blockchain’i seçtiğini belirtti.

Halihazırda, AAIS her üye sigortacı için eyalet kanunlarına bağlı olarak aylık veya üç aylık raporlar sunmaktadır. Ancak, hâlihazırda pilot bir aşamada olan yeni sistem, sigortacıların kendi verilerini Blockchain üzerinde doğrudan depolayacağı için, AAIS’in veri raporlama rolünü kullanımdan kaldırmasına izin verecektir. Düzenleyiciler, daha sonra, bir raporun gelmesini beklemek yerine, bilgiyi herhangi bir zamanda inceleyebilirler.

AAIS CEO’su Ed Kelly, basın açıklamasında açıklıyor:

Üye sigortacılarımız için raporlama sürecini hızlandırmak için Blockchain potansiyelini kullanacağız. Bunun yanı sıra verilerin güvenliğini, erişilebilirliğini ve doğruluğunu artırma fırsatımız da var.

IBM küresel sigorta endüstrisi genel müdürü Sandip Patel açıklıyor:

 Hyperledger Fabric’in özel ve gizli işlemlere desteği, sigorta şirketlerine veriler üzerinde tam kontrole sahip olduklarını bilme imkanı sağlıyor. Sistem, kullanıcılara güven içerisinde ağ ile veri paylaşmalarını sağlıyor.

Bu, Blockchain’in bütün bir kullanıcı ekosistemini nasıl bir araya getirebileceğinin ve bilginin gerçek iş sonuçlarını sürmek için yeni yollarla paylaşılmasına izin vermenin heyecan verici bir örneğidir.

Pilot aşamada olmasına rağmen, Bedell platformun zaten “iş için açık” olduğunu söyledi. Sigorta taşıyıcıları, hâlihazırda sistemi kullanmak ve resmi kurumlar ile eyaletlerin sigorta dairelerine getirilmesi için çalışmaktadır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin