Sıcak gelişme: Ripple mahkemeye ön savunmasını sundu
Sıcak gelişme: Ripple mahkemeye ön savunmasını sundu

Sıcak Gelişme: Ripple’a bir menkul kıymet davası daha

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD SEC’in davasıyla karşı karşıya olan Ripple, şimdi Florida’daki menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Suçlama ciddi

Ripple ödeme protokolünün ve XRP tabanlı ürünlerin arkasındaki bir şirket olan Ripple Labs, firmanın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia eden başka bir davayla karşı karşıya.

25 Ocak tarihli bir dava dosyasına göre, Florida merkezli XRP yatırımcısı Tyler Toomey, Ripple Labs ve Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’a karşı hukuk davası açtı. Dava, sanıkların Florida Finansal Düzenleme Ofisi’ne kayıt yaptırmayarak Florida menkul kıymetler yasalarına uymadıklarını iddia ediyor.

Toomey, Ripple Labs ve Garlinghouse’un federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği bildirilen benzer bir davayla karşı karşıya olduğunu belirtti. 1,35 milyar dolarlık dava ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 22 Aralık 2021’de açıldı.

Yeni dava Ripple’ı milyonlarca dolarlık lisanssız XRP token satmakla ve bu satışlardan büyük gelir elde etmekle suçluyor ve şöyle diyor: “Ripple’ın gelirinin büyük çoğunluğu XRP satışlarından (1 milyar doların üzerinde) geldi ve Ripple, operasyonlarını satışlarla finanse etti.”

Menkul kıymet

Davacı ayrıca Ripple’ın, token’ın menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğini iddia ederek XRP hakkında yanlış açıklamalar yaptığını iddia etti. Toomey, davalıların XRP’nin gerçekten bir menkul kıymet olduğunu bildiğini savundu:

“Davalılar, XRP’nin gerçek doğasıyla ilgili maddi gerçeklerle ilgili yanlış beyanlarda bulundular ve / veya ihmallerde bulundular. Özellikle, Davalılar XRP’nin aslında bir menkul kıymet olduğunu biliyordu, ancak yatırımcılara bunun bir menkul kıymet olmadığını belirterek XRP’yi yanlış tanıttılar. Davalılar, piyasaya XRP satmadan önce XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu biliyordu. “

Federal Hukuk Usulü Muhakemeleri Usulü kurallarına göre Toomey, davada getirilen tüm konuların jüri tarafından yargılanmasını talep etti.

SEC, 2020’nin sonlarında Ripple’a karşı harekete geçtikten kısa bir süre sonra, Coinbase ve Binance gibi çok sayıda kripto şirketi, XRP’yi platformlarından kaldırdı. XRP 0,26 dolardan işlem görüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin