Sıcak gelişme: DeFi projesi hacklendi – 2 milyon dolar kayıp
Sıcak gelişme: DeFi projesi hacklendi – 2 milyon dolar kayıp

Sıcak gelişme: DeFi projesi hacklendi – 2 milyon dolar kayıp

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Akropolis’in saldırıya uğradığı ve hackerların DeFi protokolünün tasarruf havuzunu DAI stablecoin cinsinden 2 milyon dolara kadar boşalttığı bildirildi.

DeFi projesinin hacklenmesi

12 Kasım’da yayınlanan bir tweet’te Akropolis şunları söyledi:

“Kısa bir süre önce, iki kez denetlenen “tasarruf havuzlarında” bir dizi akıllı sözleşmede gerçekleştirilen bir hack olayını tespit ettik. Güvenlik uzmanları ve zincir içi analiz sağlayıcıları ile çalışıyoruz ve kısa süre içinde daha ayrıntılı bir açıklama yapmayı hedefliyoruz.”

Bununla birlikte, takip eden bir tweet’te DeFi protokolü, kullanıcılara stake havuzlarının güvenli olduğu ve hacklemenin yalnızca Y ve sUSD Eğrisi havuzlarını etkilediği konusunda güvence verdi:

“Stake havuzları güvenli durumda. Hack yalnızca Curve Y ve Curve sUSD tasarruf havuzlarını etkiledi.”

Saldırı nasıl gerçekleşti?

Etherscan’a göre, saldırı “Kasım-12-2020 12:04 UTC” de ardışık gruplar halinde gerçekleşti ve hacker’ın Akropolis’in yukarıda belirtilen tasarruf havuzlarında hack işlemini gerçekleştirdiği iddia edildi.

Hacker ayrıca, aşağıda görüldüğü üzere farklı bir adrese aktarılan 2 milyon dolarlık DAI token havuzunu da boşalttı:

Çalınan fonlar henüz yazı yazılırken taşınmadı. Diğer birçok DeFi projesi kötü aktörler tarafından hedef alındı. Aslında güvenlik firması CipherTrace’e göre, kripto para birimi ve blok zinciri projelerinde hırsızlık, hack ve dolandırıcılık toplamda 1,8 milyar dolar azalmış olsa da, DeFi sektöründeki suç odaklı işler bu yıl artmış durumda.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin