Sıcak Gelişme: Binance, Ripple’a endekslenmiş kripto para çıkardı
Sıcak Gelişme: Binance, Ripple’a endekslenmiş kripto para çıkardı

Sıcak Gelişme: Binance, Ripple’a endekslenmiş kripto para çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, Ripple (XRP)’a 1:1 sabitlenmiş bir kripto para başlattıklarını söyledi.

Binance Ripple’a dayalı kripto para çıkardı

Zhao Twitter’da yaptığı paylaşımda varlığın XRP tarafından “%100 (aslında %100’ün üzerinde) destekleneceğini” söyledi. Yeni kripto para, kullanıcılara, Binance’in merkezi olmayan kripto borsası olan Binance DEX’de tıpkı XRP gibi çalışacak olan kripto varlıklarına yatırım yapmanın bir yolunu sağlamak için tasarlandı. Zhao, her işlemin Blockchain’de doğrulanabileceğini ve yeni varlığın yerel XRP tokenlerine olan talebi artıracağını umduğunu söylüyor:

Arz, yalnızca Binance Chain’de “dolaşımda” olacak. Ticaret için aktif olarak kullanılmaları gerekir. Arz açısından hiçbir şey değişmiyor. Daha fazla kullanım/işlem devam ederken XRP talebi artmalı.

Twitter’daki bazı kullanıcılar, Binance’nin XRP ile ilgili yeni kripto para çıkramasının ardındaki amacını sordular. CZ ise şunları söyledi:

Hiç XRP’ye karşı daha fazla işlem çifti gördünüz mü? Yerel XRP’nin BTC, BNB, MATIC, vb. için doğrudan alım satım çiftleri (özellikle koruyucu olmayan DEX’lerde) yok.

Binance Ripple tabanlı kripto parayı neden çıkardığını açıkladı

Binance, Haziran ayında Bitcoin değerine sabitlenmiş bir kripto para da başlattı. Şirketin duyurusunda yetkililer, merkezileşmemiş borsalarda yedeklenmiş varlıkların amacı hakkında daha ayrıntılı bilgi verdi:

Kripto tabanlı tokenler sunmanın asıl yararı, açık bir şekilde, bunun Binance DEX yatırımcılarına kendi Blockchain’lerine sahip olan ve Binance Chain’de yerli olmayan pek çok kripto parayı mümkün kılmasıdır. BinanceDEX’te mevcut olan tonaj seçimindeki artışla birlikte, işlem hacminde ve likidite oranlarında bir artış olması gerekir, bu da Binance DEX’in fayda değerini artıracak.

Uzun vadede Binance, tüm büyük kripto para birimlerine endekslenmiş olan yeni kripto varlıklarını piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin