Meme coinler piyasayı ele aldı: 2021 yılında patlama yaşadı
Meme coinler piyasayı ele aldı: 2021 yılında patlama yaşadı

SHIB – DOGE mücadelesi devam ediyor: Shiba bu özellikleriyle Dogecoin’i gölgede bırakabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shiba Inu, Dogecoin’in piyasa değeri yakalarken bir kez daha kripto para gündemine girdi. Haber hazırlanırken, Coinmarketcap verilerine göre SHIB, 41,6 milyar dolarlık piyasa değeriyle dokuzuncu en değerli kripto varlıktı. DOGE ise 41,14 milyar dolarlık piyasa değeri ile onuncu sırada yer aldı.

Aslında, Shiba Inu son yedi günde %136’dan fazla ve son üç ayda yaklaşık %800 arttı. Yerel tokeni ‘SHIB’, bu yıl şimdiye kadar ayda ortalama 2,8 milyon arama kaydetti. Ortalama aylık aramalarda Bitcoin ve Ethereum’u bile geçti.

Piyasa duyarlılığına göre, çoğu tüccar, hatta yatırımcılar, SHIB’i portföylerinin bir parçası yapmak istiyor. Aslında, kripto borsa platformları son zamanlarda yoğun trafik görüyor. Böyle bir olayda, ABD merkezli kripto borsası Coinbase kesintilerden muzdaripti. Web sitesi, “bağlantı” sorunları nedeniyle 15 dakikadan fazla çevrimdışı kaldı.

Bazıları, ciddi kesintinin Shiba Inu çılgınlığının neden olduğu benzeri görülmemiş trafikle bağlantılı olduğunu düşünüyor. Bu muazzam talep artışını takiben WazirX bile bazı gecikmeler yaşadı.

Shiba Inu’yu Doge’den daha üstün kılan özellikler neler?

Bloomberg Digital News’in Genel Yayın Yönetmeni Joe Weisenthal, en son haber bülteninde bu konuya değindi. SHIB havalı olarak kabul edilirken DOGE artık sıkıcı olarak kabul ediliyor. Veya kendi sözleriyle ifade etmek gerekirse, DOGE artık “demode şaka coin” iken, SHIB sadece bir “Dogecoin hırsızı”.

SHIB, Ethereum üzerine inşa edildiği için daha gelişmiş akıllı sözleşme profil yeteneklerine sahip. Bundan dolayı SHIB, rakibinin aksine, sadece bir şaka parasından daha fazlası. Hızlı hareket eden bir geliştirme yol haritasına, kendi merkezi olmayan borsasına, NFT’lerine ve gelişmiş akıllı sözleşme yeteneklerine sahiptir.

Shiba Inu, Joe Weisenthal’a göre, “kullanıcılara DIG (likidite sağlamak), BURY (stake) ve SWAP tokenlerini sofistike ve yenilikçi bir pasif gelir ödül sistemi aracılığıyla WOOF getirileri elde etme yeteneği veren merkezi olmayan bir ShibaSwap borsasına sahip olması projeyi Dogecoin’den daha üstün kılıyor.

Öte yandan, DOGE ivmesi, çoğu zaman Elon Musk ve Mark Cuban gibi milyarderlerin tweet atmasıyla artıyor. Dahası, SHIB çok daha ucuz bir token.

Ayrıca SHIB yöneticileri, Shiba Inu Aşama 2 sürecinin bir parçası olarak ekosistemi geliştiriyor. SHIB listelerde yükselirken, blockchain Shibarium, stabil coin SHI ve e-ticaret platformu ShibaNet’in bir sonraki adım olması bekleniyor. Bu bağlamda, Joe Weisenthal şunları ekledi:

Yine de bunun tamamen bir şaka olduğunu ve dikkat çekmesi gereken daha ciddi kripto projelerinin olduğunu söyleyebilirsiniz. Ve belki de bu doğrudur. Ancak Twitter’da Shib Barbie’nin uzun zamandır sahibi olan birinin bana söylediği gibi – İnsanlar her zaman ciddi olarak görmedikleri şeylerden nefret edecekler.

Örneğin MCU’yu (Marvel Sinematik Evreni) alın. Muazzam kârlar elde etmesine ve övgüler almasına rağmen hala onları film olarak kabul etmeyen insanlar var.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin