Sektör yöneticileri, Bitcoin'i uzun vadeli işlemler için tercih ediyor
Sektör yöneticileri, Bitcoin'i uzun vadeli işlemler için tercih ediyor

Sektör yöneticileri öz düzenleme istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, kripto para sektörü yöneticileri ve yatırımcılarının %86’sı kripto endüstrisinin kendi kendisini düzenlemesini istiyor. Sektör yöneticileri öz düzenlemeler için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Sektör yöneticileri, Bitcoin’i uzun vadeli işlemler için tercih ediyor

Uluslararası hukuk firması Foley & Lardner LLP‘nin yaptığı “2018 Kripto Para Anketi” isimli araştırma yayınladı. Araştırmada katılımcıların büyük bir çoğunluğu, Bitcoin’i uzun vadeli işlemler için tercih edilebilecek kripto para birimi olduğunu düşünüyor. Firma bu yıl Mart ve Nisan aylarında yaptığı anketi, 62 katılımcıyla oluşturdu. Şirket yöneticilerinden biri mevcut düzenlemeler hakkında ”geriden takip etmektense, yol açmayı tercih ederiz” yorumunda bulunarak şunları söyledi:

Sağduyulu kripto para yasası ve yönetmeliklerini geliştirmek için düzenleyiciler ve yasama yetkilileri ile çalışmanın bir çok yolu var.

Sektör yöneticilerinin büyük çoğunluğu endişeli

Katılımcıların toplam %89’u biçimlendirilmiş öz düzenleme ihtiyacı olduğunu belirtirken, daha az çoğunluk bu düzenlemelerin yetkililer tarafından denetlenmesi gerektiğini düşünüyor. Genel olarak kripto para alanındaki düzenleyici ortamın nasıl kurulacağı konusu, anket katılımcılarının %72’si için bir “endişe” oluşturuyor. Buna sebep olarak yasal kesinlik eksikliğin birçok yargı alanı boyunca devam etmesini gösteriliyor.

Bununla birlikte, diğer konularda fikir ayrılıkları yaşanıyor. İleriye dönük, Bitcoin işlemsel bir yöntem olarak ilk sırada yer alırken, Ethereum katılımcıların yatırım favorisi olarak görünüyor. Bitcoin katılımcıların %43’ünün favorisi durumundayken, Ethereum katılımcıların %38’sinin favorisi konumunda.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin