SEC'ten IEO başlatan borsalara ciddi uyarı
SEC'ten IEO başlatan borsalara ciddi uyarı

SEC’ten IEO başlatan kripto para borsalarına ciddi uyarı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Dijital Varlıklar ve Yenilik Danışmanı Valerie Szczepanik, ilk borsa teklifi (IEO) tokenlerini bir ücret karşılığında listelemek isteyen platformların kendilerini düzenleyici sıkıntı içinde bulabileceğini söyledi. Szczepanik, 13 Mayıs’ta başlayan Konsensüs 2019 konferansında yorumladı.

SEC, IEO yasal sorunlar oluşturabilir

IEO’dan bahseden Szczepanik – komisyonun “kripto çarmı” olarak da bilinir – IEO tokenlerini bir ücret karşılığında listelemek isteyen ve bir ihraççı için alıcıları çekmek isteyen platformların muhtemelen aracı-satıcı faaliyetinde bulunacağını savundu. Szczepanik şöyle dedi:

Kayıtlı değillerse, ABD pazarında çalışıyorlarsa, ABD’de bulunan veya ABD’li alıcıları varsa, kendilerini sıkıntı içerisinde bulacaklardır.

Szczepanik ayrıca, geçtiğimiz Eylül ayında TokenLot davasında da bahsetti – Lenny Kugel ve Eli L. Lewitt’in kendisinin bir “ICO (ilk token teklifi) mağazasını” pazarlayan bir kripto para birimi komisyoncusu bayi – ve “bu konuda örnek olduğunu” söyledi ve şunları ekledi:

Bu, alıcıları ICO’larla buluşturmak için yardımcı olan bir platformdu. Bu durumda, platformu kayıtsız bir broker satıcısı olarak hareket etmekle ve kayıt hükümlerine aykırı olarak dağıtıma katılmakla yükleyen bir icra eylemi vardı.

O sırada SEC, Kugel ve Lewitt’in kanunları çiğnediklerini iddia etti. TokenLot 471.000 dolar para cezası ödemeyi kabul etti, ancak bulguları kabul etmedi.

Yeni kıstaslar belirlendi

Nisan ayının başlarında SEC, Szczepanik ve başka bir Komisyon Üyesi Bill Hinman tarafından geliştirilen piyasa katılımcılarının dijital bir varlığın yatırım sözleşmesi olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olmak için bir güvenlik belgesi yayınladılar. Belge, ICO operatörlerinin ve token ihraççılarının tekliflerinin federal menkul kıymetler yasalarına tabi olup olmayacağını belirlemelerine yardımcı olacak analitik bir araç olarak kullanılmak üzere tasarlandı.

Szczepanik daha önce hızla büyüyen stablecoin sektöründeki varlıkların, mevcut menkul kıymetler yasaları uyarınca sorunları yaşayabileceğini belirtmişti.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin