Seçim gününde CME’deki Bitcoin vadelileri uçuşa geçti!
Seçim gününde CME’deki Bitcoin vadelileri uçuşa geçti!

Seçim gününde CME’deki Bitcoin vadelileri uçuşa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Georgia eyaletinde Joe Biden’ın öne geçtiği haberlerinin ardından ABD Başkanlık seçimlerinde manzara artık tamamen Biden lehine döndü. Bu önemli olay geleneksel finans piyasalarının yanı sıra Bitcoin ve kripto para piyasaları üzerinde oldukça dalgalı bir etkiye sahip.

Bitcoin vadeli işlemleri dik yükseldi

Seçimler sadece borsayı oynak hale getirmekle kalmadı, aynı zamanda 2.000 dolarlık bir Bitcoin fiyat artışını da tetikledi. Türev piyasaları, CME platformunda en yüksek Bitcoin vadeli işlem hacmini bildirirken benzer dalgalanma yaşadı. CME’deki Bitcoin vadeli işlemlerinin sözcülerinden birine göre, seçim günü yılın başından beri artış %75’in üzerine geldi.

Her biri 5 BTC değerinde toplam 6.700 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi 3-4 Kasım aralığında 15 saatlik bir zaman diliminde işlem gördü. Bu tek bir günde 462 milyon dolar değerinde 33.500 BTC’lik bir vadeli işlem hacmi ile sonuçlandı. CME sözcüsü şunları söyledi:

Gece saat 9.00’dan önce 6.700 Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin ticareti yapıldı, bu %75 artış demek ve lansmandan bu yana gözlemlenen hacmin iki katından fazla.

Seçim dönemi etkili oldu

CME’deki Bitcoin vadeli işlem piyasaları, ekim ayının son haftasından itibaren sözleşmelerde %164 artış kaydetti. Sözcü açıkladı:

Haftalık Bitcoin vadeli işlemleri, seçime giden hafta içinde önemli ölçüde büyüdü. Ekim ayının son haftasında günlük ortalama 11.428 sözleşme işlem görüyor, Ekim ayının ilk haftasına göre %164 arttı.

Kasım ayının ilk iki gününde Günlük Vadeli Açık Pozisyon (OI) sözleşmelerinin hacmi bir önceki aya göre %20 büyüdü. Long Açık Pozisyon Sahipleri (LOIH’ler) 102 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bu önemli ve büyük oyuncuların kral kripto paraya artan ilgisini gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin