Ripple davasında yeni gelişme
Ripple davasında yeni gelişme

Sec’den yeni iddia geldi: Ripple’ın XRP satışları kripto para fiyatını bastırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC, Ripple yöneticilerinin yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini ve XRP coin fiyatını bir “bilgi boşluğu” yaratarak manipüle ettiğini iddia ediyor.

SEC’in yeni yaklaşımı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple Labs yöneticileri Bradley Garlinghouse ve Christian Larsen’in piyasa koşullarına bağlı olarak kripto para satışlarını artırarak veya yavaşlatarak XRP fiyatını manipüle ettiğini iddia etti.

18 Şubat’ta dosyalanan değiştirilmiş bir şikayette, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple Labs, Christian Larsen ve Brad Garlinghouse’un 2013’ten itibaren XRP’nin satışıyla menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği yönündeki duruşunu yineledi:

“En az 2013’ten günümüze kadar, Davalılar Larsen ve Garlinghouse, Ripple’ın operasyonlarını finanse etmek ve zenginleştirmek için 1,38 milyar dolara karşılık gelen 14,6 milyar birimin üzerinde ‘XRP’ adlı dijital varlık menkul kıymet sattı.”

Şikayet, Ripple’ın 2012 gibi erken bir zamanda kripto para biriminin bir menkul kıymet teklifini temsil edebileceğine dair yasal tavsiye aldığını ve bunu görmezden gelmeyi seçtiğini iddia ediyor. Finansal açıdan, şikayet, stratejinin işe yaradığını ve Ripple’ın sonraki yıllarda “en az 1.38 milyar $” topladığını belirtiyor.

Devasa kâr

Dilekçe, daha sonra Larsen ve Garlinghouse’un kayıtsız XRP satışlarından 600 milyon dolar kar elde ettiğini iddia ediyor. SEC, bu satışların, Garlinghouse’un XRP’de long pozisyonunda olduğunu defalarca doğruladığı sırada gerçekleştiğini belirtti. Yatırımcıların Garlinghouse ve Larsen’ın nakde çevirmesiyle yanlış yönlendirildiğini öne sürdü.

Şikayette ayrıca ilgili şahısların XRP’nin fiyatı düştüğü zaman satışlarını durduğundan da bahsediyor.

2016’daki benzer bir olay, davalıların, zor bir XRP coin fiyatını “dengeleyebilecekleri ve / veya artırabilecekleri” umuduyla net satış hedeflerini ayarlamak zorunda kaldıklarını açıkladı. Larsen ve Garlinghouse, XRP satışlarının oranını düşürmeyi kabul ettiler, ancak Garlinghouse, “marjinal olarak bunu yaptığımızda daha agresif olmaya eğilimli” olduğunu da sözlerine ekledi.

SEC, davalılar tarafından yaratılan “bilgi asimetrisinin” hala var olduğunu ve XRP’yi “yatırımcılar için önemli bir riskle” satmaya devam etmelerine izin verdiğini belirtti.

Ripple’daki baş hukuk danışmanı Stuart Alderoty, SEC’in yıllarca hareketsiz kaldıktan sonra Ripple Labs’a karşı dava açma girişiminde hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 18 Şubat’ta Alderoty, son değiştirilen şikayetin yeni bir şey getirmediğini söyleyerek çözülmesi gereken tek bir hukuki sorunun kaldığını yineledi.

“Çoğunuzun gördüğü gibi, SEC bugün değiştirilmiş bir şikayette bulundu. Tek yasal iddia kaldı: XRP’nin belirli dağıtımları bir yatırım sözleşmesi oluşturdu mu? SEC’in hayal kırıklığına uğratmak için yıllarca bekledikten sonra şikayetini “düzeltmeye” çalışması gerekiyordu.”

2020’de eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Chris Giancarlo, XRP’nin Howey testinde belirtilen kriterlere uymadığını savunarak bir menkul kıymet teklifi olarak görülmemesi gerektiğini savundu.

Giancarlo daha önce ne Bitcoin (BTC) ne de Ethereum’un (ETH) menkul kıymet tekliflerini temsil etmediğini açıklamıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin