CFTC
CFTC Başkanının Ether’i emtia olarak kabul etmesi ETH türev ürünlerinin kapısını açabilir

SEC ve CFTC kripto sektörüne yönelik ortak bir yaklaşıma girebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından uzun süredir onay bekliyor. Her ne kadar regülâtör birden fazla ETF talebini onaylamak konusunda isteksiz olsa da, bununla ilgili henüz geçerli bir sebep ortaya koymadı. Geçtiğimiz hafta “Sermaye Piyasaları İçin Önümüzdeki Yıl” adlı Bipartisan Politika Merkezi etkinliğinde, iki ABD piyasa düzenleyicisi – SEC ve CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu),  Bitcoin vadeli işlemlerine ve ETF piyasasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

SEC’in Bitcoin ETF’de üzerinde durduğunu açıklayan “Crypto Mom” olarak da bilinen SEC komisyon üyesi Hester Peirce, “SEC’in Bitcoin’e dayanan borsada işlem gören bir ürün olan Bitcoin ETF’yi imzalama konusunda isteksiz olduğunu” dile getirdi.

Kripto pazarındaki mevcut düzenleme senaryosuna değinen Peirce, “düzenlenmemiş çok sayıda pazar var. Ancak yine de bunların üzerine ürünler üretiyoruz” dedi.

Geçmişte SEC, Bitcoin ETF’lerin onayını almak için Chicago Board Options Exchange (CBOE) ve Winklevoss kardeşler de dahil olmak üzere büyük piyasa oyuncuları tarafından yapılan birçok başvuruyu reddetti. CBOE kısa bir süre önce NYSE Arca tarafından benzer bir başvurusunun yanı sıra regülâtörün incelemesi için bekleyen başvurusunu da yeniden yaptı.

Bitcoin Vadeli İşlem Piyasası

Öte yandan, CFTC komisyon üyesi Brian Quintenz, Bitcoin vadeli işlemlerine ilişkin görüşlerini dile getirdi ve şunları söyledi:

Ticaret Borsası Yasası’nda, borsaların yasanın gereklerini yerine getirdiğine inanırlarsa bir sözleşmeyi kendi kendilerini onaylamalarına izin veren bir sürecimiz olur.

CBOE ve CME Group, Aralık 2017’de piyasada Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmıştı. O dönem dijital varlıklar ve ayrıca bir bütün olarak piyasa zirveye çıkmıştı. Ancak, o zamandan beri kripto paralar, ortalama değerinin yüzde 80’inden fazlasını kaybetti.

SEC ve CFTC

İki düzenleyici arasında kripto para piyasasının kontrolü için bir nevi mücadele de sürüyor. Bitcoin ve Ethereum, CFTC’nin görüşü altında kalsa da, SEC hala daha büyük bir sektör olan ICO pazarını kontrol ediyor.

Bir işbirliği görecek miyiz?

Kripto para birimleri konusundaki mevcut dirençli düzenleyici bakış açısını netleştiren Peirce, pazar durumunun “çok kafa karıştırıcı” olduğunu ve CFTC ile SEC arasındaki bir işbirliği olabileceğinin ipuçlarını verdi.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin