featured

SEC, Valkyrie’nin ETF başvurusunu onayladı! Peki neyi kapsıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalar sallanırken dün yeni bir gelişme yaşandı. Ancak Bitcoin ve türevlerinin sert düşüşü haberi gölgede bıraktı. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Valkyrie’nin vadeli işlem borsa yatırım fonu (EFT) uygulamasını onayladı.  

SEC tarafından onaylanan ve vadeli ETF’leri kabul eden ancak şu ana kadar spot ETF’leri olmayan başka bir ETF’yi işaret ediyor. Başvuru, 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası uyarınca 19b-4 formu kullanılarak yapılmıştır. Teucrium da bu formu onay almak için kullandı.

Valkyrie Bitcoin Vadeli İşlemler ETF ilk olarak Ağustos ayında dosyalandı. Şirket uzun süredir bekliyordu. Manipülasyon potansiyeli ile ilgili olarak SEC, “ETP’de alım satımın o pazardaki fiyatlar üzerinde baskın etki olması muhtemel değil” dedi.

SEC, son zamanlarda bir dizi vadeli ETF’yi onayladı

SEC tarafından onaylanan ilk vadeli ETF değil. Yetkili, ProShares ve VanEck’ten Bitcoin vadeli ETF’lerini de onayladı. Spot ETF onayına gelince, piyasada yetersiz yatırımcı koruması korkusuyla bunu yapmayacağını söyledi.

Son 12 ayda birkaç şirket ETF’ler için başvuruda bulundu. Bazıları ise  Bitwise gibi odağını spot fona kaydırdı. Fonlar iyi iş çıkardı. Ancak birçoğu bir spot ETF’nin gelişiyle büyük başarılar umuyor.

Teucrium’un bitcoin ETF’si de yakın zamanda onaylandı. Onay mektubunda SEC, kripto piyasası üzerinde daha fazla denetim ve kontrole sahip olması halinde spot ETF’lere izin vereceğini ima etti.

Özellikle, kripto borsalarının gözetim paylaşımını istedi. Bunun, ademi merkeziyetçilik ruhuna aykırı olduğu için kripto borsaları tarafından gönüllü olarak gerçekleşmesi pek olmadığı belirtildi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin