İşler kızışıyor: SEC, Elon Musk ve kardeşini araştırıyor!
İşler kızışıyor: SEC, Elon Musk ve kardeşini araştırıyor!

İşler kızışıyor: SEC, Elon Musk ve kardeşini araştırıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tesla CEO’su Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk’ın son hisse senedi satışlarının “ticareti kurallarını ihlal edip etmediğini” araştırıyor. Bu hamle, Musk’ın SEC’e karşı bir dava oluşturduğunu kabul etmesinden sadece bir gün sonra geldi.

Bir Twitter kullanıcısı, dün Elon’un halka açık bir şekilde SEC’e karşı çıkacağını iddia ettiği bir teori yayımladı. Musk ise bunun “tam olarak yaptığı şey” olduğunu onayladı.

Elon, SEC’i kendisini ve Tesla’yı taciz etmekle suçluyor

Raporlara göre, SEC’in soruşturması, 2021’de Elon’un erkek kardeşi Kimbal’ın Tesla’daki 108 milyon dolarlık hissesini satmasından bir gün önce, Musk’ın şirketteki hissesinin %10’unu devretmesi gerekip gerekmediğini sorduğu bir Twitter anketiyle başladı.

Elon Musk, Financial Times’a, Kimbal Musk’ın yayınlanana kadar Twitter anketinden haberdar olmadığını söyledi. Ancak avukatları anketin “farkındaydı.”

Tesla CEO’su geçen hafta SEC’in kendisini ve Tesla’yı bitmeyen bir soruşturmayla taciz ettiğini iddia etti. Komisyonun bunu kendisine hükümeti açık sözlü bir şekilde eleştirdiği için yaptığına inanıyor. Ancak SEC tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

“Ben başlatmadım ama kesinlikle bitireceğim”

Elon Musk, SEC’e karşı çok açık sözlü. 2018’de SEC, “fon güvenceli” yorumu için Tesla CEO’su aleyhine bir dava açtı. Bunun ardından, Musk, SEC’in Tesla’ya kısa devre yaptıran insanlar için çalıştığını iddia etti. Bu senaryoda, ikisi de bir anlaşmaya vardı. Elon, yönetim kurulu başkanlığından istifa etmeyi kabul ederken, Musk ve Tesla 40 milyon dolar para cezası ödemek zorunda kaldı.

Buna göre Elon, Tesla’nın kendi bireysel yorumları için ödeme yapmasını ve acı çekmesini istemedi. Ancak bunun bedelini de doğrudan ödeyemezdi. Tesla’dan 20 milyon dolarlık hisse satın almaya devam etti ve bu da 71.000 ek Tesla hissesi anlaşmasıyla sonuçlandı. Bu anlaşma sonunda Musk’ın daha fazla hisseye sahip olmasına yardımcı oldu.

Elon Musk, 8 Kasım’da milyarlarca dolar değerinde hisse satmaya başladı. Bunun ardından, Tesla’nın hisseleri yaklaşık %33 düştü. Seçmenlerin %58’i Elon’dan hisselerini satmasını istedi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir